Aquest mes de novembre han començat a caminar les comunitats de pràctica amb la participació de més de 25 persones associades

30/11/2022

A la darrera assemblea de l'ACCAC ens vam emplaçar a implementar un nou model de governança més cooperatiu, amb una visió més participativa i compromesa per part de tothom que forma part de la l'associació, amb una voluntat de fomentar la participació i reforçar el sentiment de pertinença.

Per fer-ho possible, ens hem dotat de l'acompanyament i suport de grups o equips de treball, als que hem volgut anomenar comunitats de pràctica (CoP), amb l'objectiu de compartir, aprofundir i generar coneixement en àmbits de treball concrets.

Ha estat durant aquest mes de novembre que les CoP han començat a caminar, participades per més de 25 socis i sòcies, amb la voluntat d'aportar la seva experiència i expertesa, però sobretot, incorporant la imprescindible mirada dels que han de ser receptors dels treballs, accions o aprofitar els recursos desenvolupats per aquests grups.

En aquestes primeres reunions de presa de contacte i de concretar objectius, ja s'ha posat de manifest que esdevindran un bon espai per compartir experiència, interessos i identificar inquietuds i necessitats. A tall d'exemple, des de la CoP de Gestió del talent, ja s'han emplaçat a posar en comú com s'organitza el treball dels equips de persones treballadores i la gestió laboral que se'n fa. Igualment que a la CoP que aborda el temes de la digitalització, tenen com a primera fita fer un mapa comú que identifiqui tots els processos de la gestió pròpia de la nostra activitat i de les solucions digitals o aplicatius que es venen utilitzant, sense deixar de tenir present el nostre aplicatiu GestACCAC com a eina de digitalització a potenciar.

En una altra de les comunitats, com és la que reflexiona sobre els sistemes de contractació, es planteja de fer una diagnosi sobre com es ve actuant en les relacions i criteris contractuals actuals a través d’una possible dinàmica conjunta adreçada als socis, també amb una voluntat clara d'apuntar i evidenciar els riscos que comporta el no vetllar per una revisió del marc contractual del sector i que aquest no sigui compartit.

Amb un objectiu clarament compartit de posar en valor les nostres instal·lacions com espais educatius especialment adreçats als infants i de la funció pedagògica de les nostres propostes on destaca l’aprenentatge vivencial basat en l’experimentació i els aspectes relacionals, la CoP Impuls de les colònies escolars, ha començat valorant la necessitat de conèixer quines són les expectatives de la resta d'actors que intervenen en una estada de colònies en l'àmbit escolar.

Un altre àmbit de treball imprescindible és el que entoma la CoP Desenvolupament sostenible. En una primera trobada, s'ha valorat principalment la necessitat d'abordar aquest treball de fons que és fer cada cop més conscients als nostres associats de la responsabilitat social i ambiental que tenim i de la necessitat d'anar repensant permanentment el desenvolupament de la nostra activitat en clau sostenible. Amb la cerca i foment d'un possible full de ruta compartit, s'explorarà com avançar en aquest objectiu.

Totes i cadascuna de les diferents comunitats de pràctica aniran avançant en la mesura del possible, amb l'objectiu de construir coneixement i, al seu torn, multiplicar-lo al ser compartit amb la resta d'associats. Altrament, les CoP estan obertes a aquells associats que inicialment no es van inscriure, pel que us convidem a sumar-vos a qualsevol d'elles a través del formulari habilitat.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes