La Direcció General de Joventut posa en marxa unes jornades de formació pensades per als gestors i treballadors de les diferents instal·lacions.

08/11/2019

La formació “Gènere i abordatge de les violències masclistes” arrenca aquest mes de novembre amb una proposta que oferirà eines específiques per fer front a les violències masclistes en el marc de les instal·lacions juvenils i l’educació en el lleure. En les diferents sessions que s’impartiran, es tractarà de donar a conèixer la realitat actual de les instal·lacions, les seves necessitats i les problemàtiques amb les que es troba diàriament el sector.

Un dels objectius principals de la formació, serà sensibilitzar les persones que hi participin en matèria de gènere i violències masclistes i garantir que les instal·lacions juvenils siguin un espai d’abordatge de les violències masclistes.

De quina manera es treballarà?

  • Proposant una acció preventiva continuada i constant com a mètode de treball habitual.
  •  Adequant els serveis i els projectes de les instal·lacions juvenils per abordar les violències masclistes.
  • Aportant eines per afrontar episodis de violències masclistes tant en l’entorn laboral com en l’acció educativa.

Al mateix temps, es mirarà de potenciar el paper educatiu de les professionals en l’àmbit del gènere i en totes les fases de l’abordatge de les violències masclistes en la seva prevenció, detecció, atenció iderivació).

 

El contingut i temes clau que es tractaran en la formació són:

El sistema sexe-gènere

- Sexe biològic, identitat de gènere, expressió de gènere i desig

- Rols i estereotips de gènere

- Violències masclistes

L’abordatge de les violències masclistes

- Estratègies d’intervenció en el context de treball de les persones assistents

- Llenguatge inclusiu per a les comunicacions

- Coeducació, fent especial esmena a dormitoris, jocs i espais d’higiene personal

- Pautes d’actuació

- El protocol de la DGJ per a l’abordatge de la violència masclista

- Treball de casos en base a aquest protocol

 

Aquestes jornades s’engloben dins del marc Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, amb el que hi col·labora activament l’escola EFA. La participació és gratuïta i, cadascuna d'elles, tindrà una durada de 8 hores, però caldrà fer inscripció prèvia, ja que les places són limitades. Totes les persones que hi assisteixin rebran un certificat expedit per la Direcció General de Joventut.

Si esteu interessades, podeu consultar el programa complet i horaris de cada sessió que facilita el web de departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya. 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes