La Fundació Pimec vol sensibilitzar respecte de l'ús de la llengua catalana i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb una nova guia de bones pràctiques.

04/03/2019

Sabem que 9 de cada 10 webs consultades són en català; sabem que gairebé el 50% de les marques més notòries a Catalunya tenen web disponible en català; a més, el 67% de les persones consumidores catalanes volen l’etiquetatge en català, llavors l’RSE en l’ús del català és imprescindible, sobretot en sectors com el comerç, la restauració i els serveis a les empreses.

Per això la Fundació Pimec vol sensibilitzar respecte de l'ús de la llengua catalana i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que de manera transversal plantegen, en diferents dels seus objectius, la preservació de la diversitat lingüística i cultural. Acompanya les pimes en l’ús i la implementació de les bones pràctiques de la llengua catalana en la seva activitat empresarial amb aquests nous criteris.

En aquesta línia, ha dissenyat un díptic de la Guia de Bones Pràctiques “RSE i ús de la llengua catalana”, adaptat als sectors de comerç, restauració i serveis a les pimes, i que incorpora els Objectius de Desenvolupament Social (ODS).
 
El díptic elaborat per la Fundació Pimec en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya és una eina de sensibilització respecte de l'ús de la llengua catalana alineada amb els ODS, implementant bones pràctiques en responsabilitat social, més enllà de l'estricte compliment de la normativa lingüística, i preservant la diversitat lingüística i la promoció del plurilingüisme.
 
Aporta mesures que ajuden a implantar accions en l’entorn empresarial. S'estructura en dues parts: un petit recordatori de les accions que són obligades per llei (complementada amb una introducció del que s’ha de saber d’RSE), i una altra amb l'objectiu d'anar més enllà de la normativa, complementada amb les accions relacionades específicament amb webs i xarxes socials. 
 
Microcat-responsables és un projecte destinat a les micropimes i persones autònomes que tenen petits negocis dins del sector del comerç, restauració i/o serveis a les empreses. Fer ús del català de manera conscient com a llengua pròpia del país, i també de les altres llengües com a eina de comunicació, és posicionar-se com a pime respecte a l’entorn i a la societat amb un valor afegit de prestigi, qualitat i servei.

L'ACCAC se suma a aquesta iniciativa de sensibilització de respecte per l'ús del català en la línia de fomentar les pràctiques responsables entre els seus associats, donant valor afegit de prestigi, qualitat i bon servei als seus establiments.
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes