21/11/2024
Un any més, Serhs Distribució i l'ACCAC organitzen una jornada amb l'objectiu de continuar fent camí i facilitar la transició cap a un model de menjador a les nostres instal·lacions cada cop més saludable i sostenible, compromès amb el medi ambient i amb les persones a les quals donem servei.
La Jornada es realitzarà el dimarts 10 de desembre al Centre d’Innovació Gastronòmica Industrial - FoodLab a Riudellots de la Selva, un espai especialment habilitat i amb les instal·lacions necessàries per a la pràctica culinària, ideal per aquesta jornada i on ja s'han realitzat les dues últimes jornades.
Enguany centrarem les habituals sessions de la jornada en el repte de reduir el malbaratament d'aliments, la millora de la gestió dels residus i l'aprofitament segur del menjar. Una oportunitat per conèixer les claus per prevenir el malbaratament alimentari i per donar compliment a les obligacions que deriven de la normativa en aquesta matèria.
Començarà amb l'habitual benvinguda i presentació de la jornada destacant aquesta 12a edició i la bona marxa de l'acord de col·laboració entre l'ACCAC i Serhs Distribució. Tot seguit s'han programat dues sessions:
Punts claus per prevenir el malbaratament alimentari
L'especialista en hostaleria sostenible Isabel Coderch, compartirà amb nosaltres els punts clau de la llei de prevenció de malbaratament alimentari i quines són les estratègies més exitoses per reduir el possible llançament de menjar a les cases de colònies i albergs.
Showcooking 'Malbaratament zero a la cuina i al menjador'
En aquesta segona part de la jornada, l'Ada Parellada ens prepararà dues receptes d'aprofitament, compartint un mètode pràctic per reduir el malbaratament a la cuina i, alhora, es donaran claus per transmetre als infants el valor i respectar els aliments. Una activitat inspiradora per aprendre a cuinar amb consciència!