El projecte "Colònies i educació" es va crear per donar a conèixer el paper de les cases de colònies, tan rellevant en l'àmbit educatiu, social i econòmic per al país.

26/05/2017

La Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya va donar suport ahir al projecte Colònies i Educació impulsat per La Confederació, Acellec i l'ACCAC, amb la signatura d'un conveni de suport global a totes les actuacions que es duen a terme pel reconeixement formal de les colònies escolars i en defensa de l'alt valor afegit que suposa per al sistema educatiu català i perquè infants i joves puguin accedir al lleure en condicions d'equitat.

A la signatura es van reunir les entitats impulsores del Projecte i el Departament de Joventut:

Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya amb Marta Vilalta i Torres com a directora de Joventut.
La Confederació, Joan Segarra i Ferran com a president de la Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya.
Acellec, amb Pere Mulero i Escobar, com a president de l'Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura.
ACCAC, amb amb Werner Estellé i Jacinto, com a president de l'Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya.

La realització de colònies i sortides s'insereix dins el projecte educatiu dels centres i, a part de la funció educativa específica, ofereixen l'oportunitat que tots els infants i joves gaudeixin del lleure com a part fonamental del seu desenvolupament. Aquesta tradició de més de 120 anys ha esdevingut una peça fonamental en el sistema educatiu català per treballar aspectes formatius com la convivència o la relació amb la natura.

El projecte també impulsa anualment el Premi Interuniversitari Colònies i Educació amb la voluntat d'animar i estimular els estudiants i futurs professionals del món de l'educació i la pedagogia a estudiar i fer recerca sobre les característiques actuals de les estades educatives en cases de colònies.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cap per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes