Es celebra la primera sessió de la CoP sobre instal·lacions juvenils

27/09/2017

L’Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa des de l’any 2008 la col·laboració entre els seus professionals i d’altres organitzacions dels món local, empresarial, etc., involucrades en la salut pública, creant el que anomenen les Comunitats de Pràctica i Aprenentatge (CoP). L'objectiu d'aquests grups de treball és la reflexió, discussió i elaboració de productes de coneixement, fruit del treball col·laboratiu, promovent la millora contínua i l'eficiència en l'ús dels recursos, així com l'aprenentatge individual i organitzacional.

En aquest sentit, enguany, professionals de l'Agència han promogut el Cop: Criteris d'inspecció per a l'aplicació del programa integrat de control oficial en allotjaments infantils i juvenils (AIJ).

La inspecció de les nostres instal·lacions és considerada per la mateix Agència de complexa, ja que suposa realitzar varies actuacions a la vegada: supervisió de la salubritat de les instal·lacions, control de la desinfecció de l'aigua, control sanitari d'instal·lacions de risc de dispersió de legionel·la, control de la higiene dels establiments alimentaris, supervisió del control de plagues, etc. Per això, han considerat important que els tècnics de l'ASPCAT i altres administracions encarregats d'aquesta supervisió puguin disposar d'una eina de treball que els ajudi en la inspecció d'aquest tipus d'instal·lacions per així unificar criteris i vetllar per la qualitat i seguretat a les AIJ del nostre territori.

De la mateixa manera, l'ACCAC sempre ha reivindicat la necessitat de disposar de pautes clares que facilitin la implementació de procediments d'autocontrol mitjançant l'aplicació de prerequisits simplificats i establint uns criteris mínims a l'abast dels recursos i capacitat tècnica de les nostres empreses i entitats. L'altre element principal que sempre hem entès que hauria de permetre una eina de treball com la que es pretén, és que servís de referència per a les inspeccions per tal d'evitar la disparitat de criteris actual.

És doncs, que l'ACCAC ha volgut ser partícip d'aquest grup de treball i aportar la imprescindible perspectiva dels titulars de les instal·lacions juvenils, sent els primers garants d'oferir seguretat i qualitat als seus usuaris.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cap per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes