L'objectiu del curs és adquirir els coneixements bàsics establerts en el Real Decret 202/2000 relatius a la manipulació d'aliments i com s'ha d'aplicar a l'entorn laboral.

Data: Dimecres 15 i 22 de novembre
Horari: de 9.00 a 14.00 h.
Durada: 10 h.
On: Pimec - Vallès Oriental (Granollers)
Data límit d'inscripció: 8 de novembre

Preu: Subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya

INSCRIPCIÓ

Objectiu

L’objectiu del curs és adquirir els coneixements bàsics establerts en el Real Decret 202/2000 relatius a la manipulació d’aliments i com s’ha d’aplicar a l’entorn laboral.

Destinataris

Aquest curs està adreçat a gestors de cases de colònies i albergs, així com a d’altres responsables i personal de cuina. 

Professorat

El formador és en Xavier Beltran, tècnic superior en dietètica i nutrició, professional del món de l’alimentació, de la gestió en restauració, del control de costos i de la nutrició. Forma part de l’equip d’AGAR, empresa d’assessorament alimentari.

Contingut

1. Contaminació microbiana dels aliments

1.1. Vies d'accés

1.2. Factors facilitadors

2. Higiene del manipulador

2.1. Higiene corporal

2.2. Hàbits higiènics

3. Higiene del local

3.1. Pla de neteja

3.2. Desinfecció de les instal·lacions, equips i estris

3.3. Control de plagues

4. Pràctiques higièniques per a la manipulació d'aliments

4.1. Temperatura i temps en els procediments culinaris

4.2. Contaminació creuada

4.3. Abastament d'aigua

4.4. Emmagatzematge d'aliments

4.5. Residus

4.6. Transport i distribució d'aliments

4.7. Bones pràctiques laborals

5. Preparació culinària dels aliments

5.1. Verdures i fruites

5.2. Aliments congelats

5.3. Conserves i semiconserves

5.4. Aliments sensibles

5.5. Pastisseria

6. Control de qualitat i anàlisi de perills i punts crítics de control: APPCC

7. Marc normatiu higiènicosanitari

Observacions

- Aquest curs està subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i es realitza amb la col·laboració de PIMEC.

- En aquest curs també es poden apuntar els treballadors fixes discontinuos i els que estiguin en situació d'atur. 

- La inscripció al curs es realitzar directament a la web de PIMEC

- La inscripció al curs és una sol·licitud que no n'implica la seva confirmació.

- La inscripció es confirmarà des de PIMEC per correu electrònic a l'assistent i es considerarà definitiva quan PIMEC rebi la documentació sol·licitada.

- Aquest curs no es realitzarà si no s’arriba a un mínim de places necessàries.

 

Més informació a serveis@accac.cat - Tel. 93 412 14 37

INSCRIU-T'HI