L'hivern és un bon moment per aprendre de la natura en companyia. Les Cases de colònies i estacions d'esquí proposen activitats ideals per als més petits de la família.

15/12/2017

Per gaudir de la neu i altres peculiaritats de l'hivern, algunes cases de colònies i albergs de l’ACCAC han preparat propostes d’activitats específiques, que en alguns casos són per a grups escolars i en d'altres, per a famílies o grups d'amics. Les estacions d’esquí també ofereixen activitats ideals per als més petits de la família, com excursions amb raquetes, construcció d’iglús o exercicis d’orientació, per gaudir de tota una aventura tenyida de blanc. Al Pirineu hi ha fins a deu estacions d’esquí alpí i sis d’esquí nòrdic que figuren entre les més visitades de l’Estat durant la temporada d'hivern. En els darrers anys, aquestes estacions han ampliat la seva oferta amb noves modalitats d’esquí i molts esports de neu. Algunes propostes s’adrecen als esquiadors més intrèpids, que busquen noves emocions. D’altres, en canvi, estan pensades per als qui no saben o no els agrada esquiar, però volen passar un dia divertit a la muntanya. En aquest entorn privilegiat, petits i grans poden descobrir el paisatge hivernal i aprofitar els avantatges de la neu amb estades de qualitat a preus econòmics a les instal·lacions juvenils

A la neu amb l'escola
Els esports de neu, en les seves diferents variants, han experimentat un salt tant a nivell quantitatiu com qualitatiu en el nostre país durant les últimes dècades. Aquest fet els ha convertit en una pràctica més popular i amb una gran influència en l'àmbit escolar. Per aquest motiu, són moltes les escoles i instituts que organitzen colònies a la neu. Ensenyar i practicar amb l'alumnat l'esquí i altres esports de neu ofereix als infants i joves la possibilitat d'interactuar amb l'entorn natural mentre fan exercici físic. A més, en el cas de l’esquí hi poden participar tots els alumnes, ja que Catalunya acull pistes adaptades per a persones amb necessitats educatives especials o amb algun tipus de discapacitat.