El Govern aprova el projecte de decret llei de modificació de la disposició transitòria setena de la llei de les professions de l'esport.

04/06/2019

El Govern ha aprovat el projecte de decret llei per modificar la disposició transitòria setena de la Llei 3/2008, de 23 d’abril, de l’exercici de les professions de l’esport, de manera que s’amplia fins al 30 de setembre de 2019 el termini de suspensió del règim sancionador aplicable a determinades infraccions administratives respecte dels professionals del sector del salvament i socorrisme aquàtic.
 
El passat 1 de gener de 2019 va finalitzar el període de suspensió temporal del règim sancionador aplicable a determinades infraccions administratives en l’àmbit de l’esport establert per la Llei 5/2017, de 28 de març, de mesures fiscals.
 
Amb anterioritat s’havien establert successives suspensions del règim sancionador amb l’objectiu de donar temps als professionals de l’àmbit de l’esport a normalitzar la seva situació i inscriure’s al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC), de compliment preceptiu per a l’exercici de la professió, adequant-se, per tant, a la normativa vigent. Al mateix temps, durant aquests períodes l’Administració esportiva ha pogut posar en marxa tant els procediments reglamentaris per a la inscripció al ROPEC com oferir la formació necessària a l’efecte. 
 
Malgrat el gran nombre de professionals del sector concret de salvament i socorrisme inscrits en el ROPEC, que es comptabilitza en més de 6.000, no tots ells es troben en situació d’actiu com a socorristes o amb disponibilitat per actuar com a tals en aquesta propera temporada d’estiu 2019. En aquest context, no es podrien atendre totes les necessitats de socorristes previstes per la propera temporada, fet que posaria en perill la seguretat de les persones usuàries de les corresponents instal·lacions i platges del territori català.
 
Amb aquesta mesura d'ampliar fins al 30 de setembre de 2019 el termini de suspensió del règim sancionador aplicable als professionals del sector del salvament i socorrisme aquàtic, es pretén que durant aquest nou període de temps no s’apliqui el règim sancionador establert a la Llei 3/2008 i es doni més temps als socorristes per normalitzar la seva situació.
 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cap per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes