Propostes d'activitats per gaudir de la temporada per a escoles i famílies

11/10/2022

Les cases de colònies i albergs de l’ACCAC ja tenen a punt les seves propostes d’activitats i estades per als mesos de tardor. Es tracta de propostes lúdiques i educatives que complementen a la perfecció el període de convivència amb companys i professors a l’inici de curs. A més, també hi ha opcions per a famílies o grups d'amics que vulguin viure d'una forma original els colors, les olors i els sabors d'aquesta època de l'any.
 
Fruit d'una tradició mil·lenària, la Castanyada és una activitat ineludible per aquestes dates. Amb l'objectiu de gaudir-la d'una forma única, les instal·lacions juvenils de l'ACCAC proposen, per exemple, anar a collir castanyes, aprendre a torrar-les i, fins i tot, conèixer la Marieta Castanyera. També hi ha activitats que inclouen disfressar-se, fer manualitats o cuinar panellets. I totes elles ens conviden a tastar la gastronomia de la festa!
 
D'altra banda, la tardor també és temps de verema: una bona ocasió perquè els més petits coneguin les vinyes i el raïm. Amb aquesta finalitat, algunes cases de colònies posen al descobert els secrets del cicle vegetatiu de la vinya, els processos pels quals passa el raïm fins que arriba a la taula, i el funcionament d’un celler i d’una bodega. Un parell de propostes inclouen la collida, aixafada i transport del raïm a la manera tradicional. 
 
A més a més, com el vi, un altre producte de temporada és l'oli. Per conèixer-lo millor, s'organitza una visita al trull on es premsen les olives i a un molí d’oli en funcionament. Aquestes activitats incorporen una segona part pràctica sobre com distingir les millors olives per a menjar i com collir-les i macerar-les. Es tracta de propostes vàlides per a totes les edats, i el millor moment de l’any per dur-les a terme és des de principis de novembre fins a mitjans de desembre. 
 
Sense deixar de banda la gastronomia, la tardor també és època de bolets. Sortir a caçar-los pot ser una bona excusa per passejar pels espais naturals catalans, amb diversos recorreguts segons les edats dels participants i el tipus de bolets que es vulguin collir. Durant l’itinerari, petits i grans poden aprendre a recol·lectar els bolets de forma respectuosa amb l’ecosistema i a diferenciar els que són comestibles dels que no ho són. Algunes activitats també mostren les múltiples possibilitats gastronòmiques dels bolets i quin procediment cal seguir per a confitar-los i així poder-ne gaudir fora de temporada. 
 
En general, es busquin o no bolets, la tardor ofereix un marc incomparable per als itineraris de natura. És un bon moment per sortir a caminar pel bosc, visitar una granja o fer gimcanes que ens descobreixin les peculiaritats d'animals, flors i fruits en aquesta època de l'any. També comença a fer el temps per passar unes hores dins de casa, on podem aprendre a treballar la llana, crear sacs d’olor o aprofitar les propietats de les herbes remeieres.
 
Si esteu interessats en fer estada en alguna de les nostres instal·lacions i guadir de la tardor no dubteu en posar-vos en contacte amb la nostra Central d'Informació i Reserves
 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes