L'objectiu del premi és el d'incentivar la recerca sobre el món de les colònies entre els estudiants d'Educació i Pedagogia.

14/12/2016

El valor educatiu de les colònies escolars és reconegut de manera gairebé universal en el món acadèmic, i no són pocs els treballs i recerques que recullen els origens d’aquesta pràctica pedagògica i en descriuen l’evolució. Tanmateix, resta encara un ampli camp per recórrer en la descripció, anàlisi i recerca sobre la seva adaptació als sistemes educatius actuals, en un context de grans canvis socials, culturals i tecnològics. El Premi Interuniversitari Colònies i Educació proposa fer un nou pas endavant en l’escenari actual a través de treballs que adoptin una perspectiva històrica, social o cultural, i es valorarà especialment aquells que presentin un enfocament innovador de l’activitat. 
 

Les entitats de què formen part el 80 % de les cases de colònies i els albergs de Catalunya convoquen per primera vegada aquest premi amb la voluntat de fomentar la recerca i l’estudi sobre les estades educatives dels infants i joves a les cases de colònies de Catalunya. L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec), la Confederació Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya i l’Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC) s’adrecen als estudiants de disciplines universitàries vinculades a l’educació que han de realitzar el treball de grau aquest curs. La voluntat és que aprofundeixin en la descripció, anàlisi i recerca sobre l’adaptació de les colònies escolars als sistemes educatius actuals, en un context de grans canvis socials, culturals i tecnològics. 


Suport unànime

El premi és de periodicitat anual, està dotat amb 1.000 euros per al treball guanyador, compta amb el suport de la Direcció General de Joventut i del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, i el convoquen les tres entitats impulsores del projecte Colònies i Educació (ACCACLa Confederació i l’Acellec) conjuntament amb les set facultats d’Educació de les universitats catalanes: Facultat d’Educació (UB), Facultat de Ciències de l’Educació (UAB), Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes (UVic), Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social (UdL), Facultat de Ciències de l’Educació i la Psicologia (URiV), Facultat d’Educació i Psicologia (UdG) i Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport (URL). 

Inscripcions obertes

La convocatòria s’adreça, doncs, als estudiants de qualsevol disciplina vinculada amb el món de l’educació que hagin de realitzar el preceptiu treball de grau, i els anima a dedicar la seva recerca a l’estudi de les estades en cases de colònies presentant la seva candidatura.  Els treballs s’hauran de lliurar entre l’1 d’abril i el 30 de juny de 2017 i el veredicte es donarà a conèixer el setembre. 

Potser t'interessa: Colònies i educació arriba a les universitatsColònies i educació, un projecte per al reconeixement de les colònies escolars.
 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes