Quan ens posem a buscar una casa per a les colònies o per a les sortides, sovint cerquem per Internet i ens trobem amb un allau d'informació i iniciatives que es fan difícils de processar.

És llavors quan ens adonem que necessitem un suport que ens faciliti la cerca, que ens orienti i ens ajudi a trobar la casa que estem buscant. Que amb menys temps, trobem una proposta que s’adapti al que volem.

Conscient d’aquesta necessitat, l’Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC) disposa d’una Central d’Informació i Reserves per atendre individualment (a través del web, per correu o per telèfon) les demandes d’associacions, escoles i grups familiars sense que els suposi cap cost afegit.

Aquest servei, impulsat per la principal associació de les cases de colònies i albergs, vol posar a disposició de les diferents entitats i usuaris l’oferta àmplia d'instal·lacions juvenils, de qualitat i plural. A més de l’ajuda de l'equip de professionals de la central de reserves, el catàleg de més de 90 instal·lacions associades està disponible al web www.accac.cat perquè tothom pugui conèixer de prop les característiques de cadascuna de les cases i albergs, adaptades especialment a infants i joves.

I és que a Catalunya hi ha una llarga tradició d'estades en cases de colònies, fet que ens permet gaudir d'una extensa quantitat d'equipaments juvenils a preus econòmics i envoltats d'un entorn excel·lent. L'oferta és àmplia (més de 9.000 places) i hi ha propostes per a tots els gustos a cada època de l’any. La seva situació en espais naturals les fa ideals per a les activitats de lleure d’esplais i caus, associacions, escoles i famílies.

En aquest sector i des de fa 30 anys, l’ACCAC treballa per al reconeixement i la divulgació de les colònies i els valors educatius que transmeten. Vetlla, doncs, perquè les instal·lacions juvenils continuïn sent espais privilegiats per compartir i conviure i un recurs de qualitat per l’àmbit educatiu, formal i no formal, i per a les famílies.

Però marxar un cap de setmana o de colònies suposa molt més que escollir una casa i llogar un autocar. Per això requereixen una implicació extra de l'equip d'educadors i s'agraeix guanyar temps per pensar el centre d'interèsorgantizar les activitats o el vessant més logístic. Al final de ben segur que l’esforç es veurà recompensat pels vincles que es crearan en el grup i l'experiència que es viurà.

Potser t'interessa: Especial colònies d'estiu.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes