Sàpigues esquiar o no, cada cop és més gran l'oferta d'activitats de neu que tothom pot practicar. A més, moltes escoles i instituts practiquen els esports hivernals perquè ofereixen un ampli ventall de possibilitats en el pla educatiu.

A Catalunya, la geografia, el clima i l'afició per l'esport s'alien per fer de la neu un element clau en l'oferta de lleure. El Pirineu català és una destinació ideal per gaudir de les activitats de neu amb la família, els amics o l'escola. Hi trobem deu estacions d’esquí alpí i sis d’esquí nòrdic amb unes excel·lents infraestructures i que figuren entre les més visitades de l’estat durant la temporada d'esquí. A més, les escoles i les famílies poden gaudir d'aquest entorn privilegiat amb estades de qualitat a preus econòmics a les instal·lacions juvenils.
 
En els darrers anys les estacions hivernals han ampliat la seva oferta amb noves modalitats d’esquí i molts esports de neu que tothom pot practicar encara que no sàpiga esquiar. Algunes s’adrecen als esquiadors més intrèpids, que busquen noves emocions. D’altres, en canvi, estan pensades per als qui no saben o no els agrada esquiar, però volen passar un dia divertit a la muntanya.
 
La majoria d'instal·lacions juvenils i estacions d’esquí també ofereixen activitats ideals per als més petits de la família com excursions amb raquetes, construcció d’iglús o exercicis d’orientació, per gaudir de tota una aventura tenyida de blanc. Les característiques paisatgístiques dels Pirineus fan possible la pràctica d’una àmplia gamma d’esports amb els quals es pot viure tota mena de sensacions: des dels esports més relaxants fins als més emocionants.
 
A la neu amb l'escola

Els esports de neu, en les seves diferents variants, han experimentat un salt tant a nivell quantitatiu com qualitatiu en el nostre país durant les últimes dècades. Aquest fet els ha convertit en una pràctica més popular i amb una gran influència en l'àmbit escolar. Per aquest motiu, són moltes les escoles i instituts que organitzen colònies a la neu.

Cada cop són més els docents que aposten per integrar el treball d'aquests esports entre els continguts de l'àrea d'Educació Física en  un context natural i diferent com és la neu. Ensenyar i practicar amb l'alumnat l'esquí (sobretot en les seves modalitats alpina i nòrdica) i d'altres esports de neu com excursions amb raquetes, ofereix als alumnes la possibilitat d'interactuar amb l'entorn mentre fan exercici físic.

L'esquí és un dels esports hivernals que més es practica amb escoles i instituts perquè ofereix un ampli ventall de possibilitats en el pla educatiu. Es tracta d'una activitat física molt completa, que combina el desenvolupament i benestar físic, amb les sensacions d'emoció, diversió i llibertat en un entorn natural. A més, aquesta especialitat esportiva permet la participació de tots els infants i joves ja algunes pistes d'esquí estan adaptades per a persones amb necessitats educatives especials o amb alguna discapacitat.

Els esports de neu també permeten de donar-los a conèixer una possibilitat més per ocupar el temps d'oci de forma saludable alhora que gaudeixen d'un entorn natural i s'enforteixen les relacions personals en el grup-classe. En definitiva, els esports d'hivern ofereixen una oportunitat única per educar a infants i joves en àmbits com el medi ambient, la convivència, el coneixement de l'entorn o la salut.

Vols més informació? Posa't en contacte amb la Central d'Informació i Reserves!


Potser t'interessa: Especial neu
 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes