Els dies de colònies l'estiu permeten als infants formar-se de manera divertida. A banda del temps de joc i d'activitats a l'aire lliure, adquireixen valors i amplien el seu sentit de la responsabilitat.

Les colònies d’estiu no són uns dies per col·locar les criatures, sinó un espai perquè desenvolupin el seu currículum vital. Són unes hores i uns dies de formació extraordinària, i, a més, els passaran en companyia de nens i nenes de la seva mateixa edat, amb qui aprendran jugant. També hi faran contactes que, en un futur, els poden ser importants.

A les colònies desenvolupen habilitats socials i emocionals en un espai que no és ni l’acadèmic ni el familiar. A més, aquests dies de convivència lluny dels pares potencien l’autonomia personal, que està lligada al desenvolupament emocional dels infants.

Com triar les colònies

Un dels moments claus és el de l’elecció de l’activitat que faran els infants a l’estiu. Els pares i mares han de valorar moltes coses, però també és important que s’escoltin els fills perquè els mostrin les seves preferències. Això ja garantirà part de l’èxit, més que no forçar-los a fer una activitat que no els motiva.

En primer lloc, les famílies han de saber si la criatura se sentirà a gust o no en unes colònies. A partir d’aquí, cal fer-los explicar quin tipus d’activitats els ve de gust fer a l’estiu. Els infants han d’estar d’acord amb el que faran a les colònies.

És bo complementar les àrees que durant l’any escolar no es treballen tant. El contacte amb la natura, l’esport o els idiomes poden ser algunes de les prioritats a l’hora de triar unes colònies d’estiu, perquè durant el temps escolar potser no hi ha hagut tant de temps per dedicar-s’hi o per conèixer-ho.

Cal apostar per les colònies que treballin activitats amb valors, com ara el respecte per l’altre, pels animals, per la natura. L’ideal és trobar una oferta que compagini activitats amb valors amb jocs i diversió. Les criatures s’ho han de passar bé i han de sentir, al mateix temps, que aprenen alguna cosa ja que l’aprenentatge que més perdura és el que va lligat amb una emoció.

Potser t'interessa: Especial colònies d'estiu

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes