"L'Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC) ha aconseguit en els seus 30 anys d'història, aportar al món del lleure i al conjunt de la societat, valors i enriquiment personal", afirma el president de Pimec, Josep González.

28/12/2016

L’Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC) ha aconseguit en els seus 30 anys d’història, aportar al món del lleure i al conjunt de la societat, valors i enriquiment personal. Amb 91 entitats associades, ha fet possible que, des de la diversitat, el sector de les cases de colònies sigui un referent en l’àmbit educatiu formal i no formal. A PIMEC creiem fermament en l’associacionisme, estem convençuts que junts som més forts, i l’èxit de l’ACCAC, en part, és gràcies a això. 

Aquest tipus d'estades educatives destaquen pel gran component pedagògic i pels valors afegits de solidaritat i col·laboració que aporten en totes les seves activitats. De fet, suposen una oferta experimental i lúdica amb un gran component formatiu que, a la vegada, ofereix una gran varietat d'activitats i estades que permeten abastar un ampli ventall d’opcions orientades a àmbits diversos. Actualment, les cases de colònies ofereixen serveis integrals de suport a les persones i a les organitzacions, tant de caràcter socioeducatiu, esportiu, cultural i mediambiental, com serveis orientats a donar suport a les necessitats de les empreses, mitjançant formació o activitats outdoor de treball i desenvolupament en les seves instal·lacions. L'oferta pedagògica i vivencial està pensada per a tota mena de grups i col·lectius, que mitjançant aquest tipus d'experiències vitals consoliden nous aprenentatges, alhora que conviuen, fet que facilita l’enfortiment dels vincles en l’àmbit personal i professional. 

Les activitats de colònies es realitzen en entorns privilegiats de creixement personal, d'adquisició de valors i virtuts per a la vida, a més de promoure la participació en la societat, la cooperació amb els companys, la implicació en l'espai públic i contribuir a la integració de tots els membres del grup o col·lectiu. Una gran tasca que permet que els participants complementin la part pedagògica i la diversió mitjançant tot tipus d'activitats. 

Tot i ser una tradició centenària, aquest tipus d’activitats han evolucionat molt i han viscut un creixement notable en els darrers anys, que de ben segur s’anirà consolidant amb una oferta cada cop més variada i completa. De fet, constatem que gràcies a la seva iniciativa i constància, les diferents entitats del sector associades han anat consolidant un projecte comú amb una oferta educativa i lúdica cada vegada més ajustada als reptes socials i tecnològics en canvi constant, amb la voluntat de ser d’utilitat als seus participants i la societat en general. 

Moltes felicitats per aquests 30 anys i us encoratjo a seguir avançant amb la mateixa empenta! 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes