L'ACCAC va signar un acord de col·laboració amb la corredoria d'assegurances per oferir un programa de pòlisses exclusiu per als socis.

La corredoria Asseguris, amb la col·laboració d'AON, va dissenyar un Programa General d’Assegurances per a les instal·lacions associades a l’ACCAC, per a les quals estableix un acord preferencial. Aquesta proposta adaptada al sector ha tingut una bona acollida i el 50 % dels socis ja han tramitat o estan en procés d'aprofitar els productes d'assegurança proposats. L'ACCAC valora positivament la resposta dels seus associats perquè "la força de ser un gran col·lectiu és molt important per poder gaudir de bones cobertures i una bona resposta per part de les companyies".

El programa, dissenyat en conjunt amb les companyies FIACT i Allianz, inclou productes específics amb cobertures especialment útils per al sector de les cases de colònies i albergs, per tal de poder atendre de forma apropiada les necessitats concretes de la seva tipologia de risc. 

D'acord amb un tractament empresarial de les instal·lacions juvenils, a banda de les cobertures estàndard de qualsevol immoble, els productes proposats per Asseguris aporten un conjunt de garanties molt extens, que inclou des d'instal·lacions no fixes (hivernacles, carpes,...) fins a animals, jardins, o béns de tercers i empleats. 

A més, la corredoria ofereix cobertures addicionals per objectes de valor artístic, per danys estètics i per la pèrdua de beneficis en situacions com la impossibilitat d'accés o la manca de subministrament. Totes aquestes cobertures són a valor de reposició a nou, amb possible compensació entre capitals; i, fins i tot, preveuen l'adquisició de béns encara no declarats. 

En concret, aquests són els productes inclosos a la proposta que Asseguris fa als socis de l'ACCAC:

- Assegurança multirisc i de responsabilitat civil. La proposta de Responsabilitat Civil (que el Decret 140/2003 estableix com a obligatòria per als titulars d'instal·lacions juvenils) no té sublímit per víctima ni agregat anual, de manera que el capital màxim assegurat és per sinistre i no té limitació anual.

Cal recordar que, d’acord amb el Decret 16/2014 de Registre d'Instal·lacions destinades a activitats amb infants i joves, a partir del juny del 2014 van canviar els capitals mínims de l'assegurança de Responsabilitat Civil. Entre altres modificacions, es van imposar uns límits mínims en funció de les places i a les instal·lacions de més de 250 places se'ls va requerir una cobertura major a l’exigida fins aleshores. A la proposta d’Asseguris, a banda de poder triar els capitals assegurats segons aquests trams, s'ofereix la possibilitat que aquelles instal·lacions que ho desitgin puguin ampliar el límit per sinistre fins als 6.000.000,00 €. 

- Assegurança d’accidents dels treballadors segons determina el Conveni col·lectiu del sector del lleure educatiu i sociocultural.

- Assegurança d’accidents dels usuaris que, d'acord amb el Decret 267/2016, és obligatòria per a aquelles activitats adreçades a menors de 18 anys de les quals les instal·lacions juvenils en siguin promotores i organitzadores. Així mateix, amb la voluntat de proporcionar un assessorament complet als associats, Asseguris recomana la contractació de dues pòlisses addicionals, que són les de:

a) Protecció jurídica, que assumeix les despeses derivades de la defensa dels interessos de l’assegurat (assessoria jurídica, despeses judicials, reclamació de danys i contractes, advocats…).

b) Responsabilitat civil d’administradors i directius, que protegeix el patrimoni personal i privat dels administradors i directius davant de qualsevol tipus de reclamació per mala gestió o administració de l’empresa.

A l'hora de revisar les assegurances, cal tenir en compte que habitualment les pòlisses es renoven de forma automàtica si no s’ha fet un preavís a la companyia actual amb dos mesos d’antelació respecte al venciment. Si el preavís no es duu a terme dins d’aquest termini, la companyia pot exigir el pagament de l’assegurança contractada.

[+ informació]

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes