Aquest programa informàtic en línia permet detectar i gestionar els al·lèrgens i intoleràncies alimentàries, alhora que en facilita informació als consumidors finals.

D'acord amb el seu objectiu de proporcionar assessorament, serveis i suport a les cases de colònies i albergs associats, l'ACCAC compta amb un acord amb l'eina per a la detecció i gestió de les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries Alimentium.


D'aquesta manera, els professionals de cuina de les instal·lacions sòcies podran detectar i gestionar aquestes al·lèrgies i intoleràncies i, al mateix temps, en podran proporcionar informació als consumidors finals, tal com obliga el Reglament 1169/2011 de la Unió Europea.

En concret, Alimentium és un programa informàtic on-line a través del qual cada instal·lació introdueix el menú i els ingredients que ha utilitzat per elaborar-lo i, a partir d’aquí, obté una fitxa amb totes les al·lèrgies i intoleràncies detectades.

Per fer-ho possible, Alimentius compta amb:

- Un equip de professionals de la medicina especialitzats en els camps d’al·lergologia i intoleràncies alimentàries, que garanteixen que totes les dades tinguin el rigor científic necessari.
- Una extensa base de dades tant de receptes com d’ingredients, així com les al·lèrgies i intoleràncies que cada un d’ells pot provocar. Dins d’aquesta base de dades hi ha els productes de Serhs Distribució, amb què l'ACCAC té un acord de col·laboració.
- Un sistema que permet crear de forma automàtica fitxes o cartes d’al·lèrgens en diferents formats (PDF, Codi QR) i diferents idiomes per a la comoditat tant dels professionals com del consumidor final.
- Una eina per analitzar els mètodes de treball i equipament de la cuina i, a partir d'aquí, millorar-ne la gestió i, en determinats casos, detectar traces que puguin contenir els aliments que s'hi elaboren.

[+ informació]

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes