El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat el Decret d'ordenació ambiental de l'enllumenament per a la protecció del medi nocturn.

El Decret estableix les bases legals perquè Catalunya disposi en els propers anys d’un enllumenat exterior eficient i respectuós amb el medi ambient. Així mateix, té com a objectiu assolir quatre principis bàsics en la il·luminació artificial:

- Adequar la quantitat de llum de manera que se n’utilitzi només la justa per portar a terme l’activitat amb normalitat.
- Dirigir la llum només a les àrees que cal il·luminar.
- Mantenir la llum apagada quan no es desenvolupa cap activitat, llevat que hi hagi motius de seguretat.
- Utilitzar làmpades d’alta eficàcia lluminosa, adequades a la visió humana i a l’activitat que es desenvolupa.

La seva implementació suposarà, a llarg termini, una reducció del 28% de la llum que actualment s’emet cap al cel i una reducció de la despesa energètica de més de 90 milions d’euros anuals.

Aquesta norma regula els nous enllumenats exteriors tant públics com d’activitats econòmiques i la seva aplicació permetrà disminuir-ne el consum elèctric prop d’un 40% i la potència mitjana de les làmpades instal·lades un 34%; tot això mantenint o augmentant la qualitat de la il·luminació dels espais públics. 

Potser t'interessa: Algunes instal·lacions d'il·luminació exterior s'hauran de substituir abans de 4 anys.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes