El Govern Espanyol retalla el termini de prescripció dels deutes de 15 a 5 anys.

L’1 d’octubre el Congrés dels Diputats va aprovar la reforma de la Llei d’Enjudiciament Civil, que afecta al Codi Civil. La conseqüència directa en matèria de reclamació d’impagats en les relacions mercantils és que el termini per poder exercitar la reclamació judicial s'estableix en 5 anys, llevat de les accions que tenen establertes un termini especial. Així doncs, canvia la regulació estatal anterior, que fixava un termini de prescripció de 15 anys, mentre que a Catalunya el Codi Civil Català estableix un termini de 10 anys.
 
Pimec valora que “el nou termini de prescripció, que afavoreix notablement els interessos dels deutors, ens ha de fer veure la conveniència d'iniciar sense dilacions les accions procedents en defensa dels nostres crèdits” i fa notar que “els canvis normatius que el legislador va incorporant al nostre sistema legal van encaminats, cada vegada més, a devaluar els drets que ostenten els creditors”.
 
Sobre aquesta qüestió i d’altres relacionades amb els impagats, Pimec ofereix un servei d’assessorament del qual els socis de l’ACCAC poden beneficiar-se ja que l’Associació n’és sòcia col·lectiva.
 
Potser t'interessa: Pimec ofereix solucions ràpides per als impagats.
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes