S’incorpora una esmena demanada per Pimec que incrementa els llindars màxims per poder-se acollir a l’estimació objectiva de l’IRPF que la reforma fiscal havia reduït.

Diverses normes tributàries (com la Llei 26/2014 de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques o el text refós de la Llei de l’impost sobre la Renda de no Residents) incorporaven diverses modificacions en el marc de l’anomenada reforma fiscal.

Una de les mesures que aquesta llei introduïa és la limitació de la possibilitat d’acollir-se al règim d’estimació objectiva o per mòduls. Aquests canvis reduïen els llindars màxims de facturació i compres fins al punt que s’expulsava la gran majoria dels empresaris que fins aleshores podien acollir-se a aquest règim.

En el seu moment Pimec, de la qual l'ACCAC n'és sòcial col·lectiva, va presentar esmenes a aquest articulat per evitar l’expulsió d’aquests empresaris del règim de mòduls, fins ara sense èxit. Recentment, però, ha aconseguit que s’introdueixi una esmena a la tramitació parlamentària dels Pressupostos Generals de l’Estat segons la qual els llindars es podrien tornar a incrementar, fins als 250.000 euros per al conjunt d’activitats que poden acollir-se al règim d’estimació objectiva.

En relació a la tributació dels autònoms, recentment el Tribunal Econòmic i Administratiu Central ha resolt a favor de la possibilitat de deduir la despesa de la llar (llum, gas, calefacció, telèfon, etc.) derivada de l’activitat professional. L’equiparació de la despesa comptable i la deduïble fiscalment ha estat una reclamació històrica de Pimec i, d’aquesta manera, es corregeix part d’aquesta problemàtica. 

Pimec afirma, però, que "malauradament, la resolució podria comportar inseguretat jurídica segons els criteris que es fixin per calcular el percentatge de despesa deduïble ja que es proposa que hi intervinguin les hores efectivament treballades des de casa". Per aquest motiu, l'entitat reclama que els criteris siguin objectius i clars per tal que els autònoms puguin actuar amb seguretat i garanties. 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes