Totes les accions formatives del calendari, que han començat el novembre de 2015, han estat enfocades a l'activitat real de funcionament i gestió de les cases de colònies.

L’evolució permanent del món de l’educació en el lleure i les colònies escolars al nostre país ha portat les cases de colònies i albergs a un procés de millora ininterrompuda, que s’ha notat especialment en àmbits com les instal·lacions, els serveis o les activitats pedagògiques. 

Hi ha diverses maneres d’abordar la gestió d'aquests canvis a les instal·lacions juvenils; una de les quals és la formació continuada dels professionals que les dirigeixen i hi treballen. Per això l'ACCAC ha tornat a fer una proposta d'accions formatives específiques per a les cases de colònies i albergs socis; una iniciativa que, per tercer any consecutiu, ha organitzat i programat directament la pròpia associació tenint en compte les necessitats reals dels socis.

El pla de formació, que va començar a principis de novembre, ha ofert càpsules de coneixement que permeten abordar les necessitats concretes de les instal·lacions des de la comprensió de la realitat del sector i del context actual. Totes les accions del calendari s'han enfocat a l'activitat real de funcionament i gestió de les cases de colònies, i les han impartit col·laboradors habituals de l'ACCAC amb experiència directa en les instal·lacions juvenils; és a dir, professionals amb coneixements de què són i què fan aquestes cases.

Les necessitats formatives dels treballadors del sector comprenen àrees molt heterogènies i, en aquest sentit, el pla formatiu ha abordat els diversos requeriments que cal tenir en compte en la gestió d’una instal·lació juvenil.

Les formacions han estat dissenyades per tal que siguin bonificables amb el crèdit que assigna el Ministeri de Treball i Seguretat Social, gestionat a través de la Fundació Tripartita. Per tant, els treballadors i treballadores s'han pogut formar amb càrrec a les quotes de cotització de la Seguretat Social. A més, amb l'objectiu que els cursos siguin el màxim d'accessibles als socis, també s'han previst descomptes per als titulars o empleats que no podien gaudir d'aquesta bonificació.

En definitiva, el pla de formació ha ofert les eines i els recursos necessaris perquè les instal·lacions juvenils es puguin continuar adaptant a l'entorn canviant i estiguin preparades per respondre a les noves demandes que sorgeixin, tal com han fet fins ara. Per això, aquelles instal·lacions que tinguin interès en alguna temàtica en concret poden proposar-la, perquè s'estudiï la seva incorporació a futurs plans formatius.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cap per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes