Publicada la convocatòria de l'ajut extraordinari a les famílies per fer econòmicament més accessibles les activitats de per aquest estiu.

15/07/2020

Finalment ja és possible fer la sol·licitud de l'ajut extraordinari a les famílies per fer econòmicament més accessibles les activitats del lleure educatiu per aquest estiu.

Tal i com va anunciar el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani el passat 27 de maig, el Departament va decidit augmentar la cobertura de les beques per garantir l’accés de les famílies en situació de vulnerabilitat o que hagin patit d’una manera més directa l’impacte econòmic de la covid-19. Amb aquest objectiu, s’ha quadruplicat el pressupost per a beques i s’hi destinaran 4,65 milions d’euros, dels quals la convocatòria publicada ahir contempla 3,5 milions, doncs el 1,15 milions restants que ja es destinaven anys anteriors s'adjudiquen per altres vies.

Aquestes beques seran de 80 euros per als casals i 100 euros per a les colònies i resta d'activitat amb pernocta, per tal de que infants i adolescents se’n beneficiïn i participin aquest estiu en colònies, campaments, casals, rutes i camps de treball.

El termini per presentar les sol·licituds s'inicia a partir de les 8 hores del 15 de juliol de 2020 i estarà obert fins a l'exhauriment de la dotació pressupostària destinada a l'ajut, com a màxim, fins a les 15 hores del 14 de setembre de 2020. Per poder demanar la prestació és necessari tenir un certificat digital o l’idCAT Mòbil, pel que recomanen que prèviament donar-se d’alta de l’IdCATMòbil, d’acord amb aquestes indicacions.

Poden ser beneficiàries d'aquest ajut econòmic les famílies que tinguin uns ingressos bruts inferiors als 25.180,44 euros anuals i que inscriguin l'infant o els infants a càrrec d'entre 3 i 17 anys a una activitat d’educació en el lleure que tingui lloc a Catalunya, entre el 22 de juny i el 13 de setembre de 2020. Es considera que els ingressos bruts de la unitat familiar són inferiors a aquest import si aquests no superen els 12.590,22 euros en el període comprès entre l’1 de gener i 30 de juny de 2020, els quals es podran acreditar amb diferent tipus de documentació. Donada la tardança amb el que s'ha fet la convocatòria, s'ha previst també el poder fer la sol·licitud d'una activitat ja realitzada.

Es poden consultar tota la resta de requisits i com realitzar la tramitació a través del web de la Generalitat [enllaç], on també es facilita un complert apartat de preguntes freqüents per resoldre molts dels possibles dubtes.

 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes