Les mesures entren en vigor a partir de l'1 d'octubre per retallar la bretxa de gènere i actualitzar la normativa europea

13/09/2023

A partir de l'1 d'octubre, la cotització a temps parcial s'equipararà amb el treball a temps complet i computarà com un dia complet a la Seguretat Social a efectes de còmput dels períodes cotitzats amb els quals es fan els càlculs de la pensió de jubilació, així com les prestacions per incapacitat permanent, temporal, naixement i cura de menors.  

L’objectiu és adaptar la norma a les sentències del Tribunal Europeu de Drets Humans i del Tribunal Constitucional,  que consideraven discriminatori per raó de sexe el còmput dels períodes de cotització, i millorar les condicions dels treballadors amb contractes a temps parcial, que segons el TJUE, fins a un 75% són dones. 

El canvi suposa la modificació de l’article 247 de la Llei de la Seguretat Social i adopta nous criteris, a favor del tracte no discriminatori per raó de sexe i el còmput de períodes de cotització.

Fins ara els treballadors a mitja jornada i temps parcial només sumaven mig dia de cotització per cada jornada de treball. És a dir, havia de treballar almenys dos dies per a sumar un dia de cotització a la Seguretat Social per tant una persona que treballi vuit hores diàries cotitzarà el mateix que un treballador a mitja jornada, fet que permetrà arribar abans al període cotitzat necessari per a accedir a la pensió de jubilació al tenir-se en compte la cotització tot i les hores diàries i la durada de la jornada de treball.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes