El Ministeri fa una revisió d'aquest document a l'espera de la publicació d'un nou Reial Decret que modificarà l'actual normativa

15/01/2024

Des d'aquest passat 2 de gener ha finalitzat el termini de la disposició transitòria per a l'aplicació de la majoria dels apartats i requeriments del Reial Decret 487/2022 sobre la prevenció i control de la legionel·losi. Com l'ACCAC ha anat informant durant aquest darrer any, entre aquests requisits estan la implementació del corresponent Pla de Prevenció i Control de Legionel·la (PPCL) o un Pla Sanitari davant la Legionel·la (PSL), així com els nous criteris i freqüències en el mostreig. En el desplegament de la normativa també hi ha altres terminis com l'acreditació dels laboratoris d'anàlisis de legionel·la (fins a gener 2025), aspectes de la formació del personal (fins a gener/febrer 2028) i requisits de disseny per instal·lacions o equips (fins a gener 2025).

No obstant això, des del principi es va detectar la necessitat d'aclarir i adaptar certs aspectes, amb l'objectiu d'aconseguir un òptim desenvolupament de les activitats professionals regulades en el reial decret i perquè les empreses puguin adaptar-se als nous requisits. Per aquest motiu el maig del 2023 el Ministeri de Sanitat va publicar la primera versió del document "Respuestas a las cuestiones más frecuentes formuladas en relación al Real Decreto 487/2022".

També el maig del 2023, el Ministeri de Sanitat va obrir el tràmit d'audiència i informació pública per l'esborrany del projecte de decret que modificarà el RD 487/2022, amb l'objectiu de corregir i aclarir dubtes sorgits en els sectors relacionats amb la prevenció i el control de la legionel·losi. Finalitzat el període d'exposició, aquest avantprojecte no acabat encara la seva tramitació. 

Pendent de la publicació d'aquest decret de modificació i la incertesa que segueix creant aquesta normativa, Sanitat ha publicat una actualització del document de "Respuestas a las cuestiones más frecuentes formuladas en relación al Real Decreto 487/2022, de 21 de junio, por el que se establecen los requisitos sanitarios para la prevención y el control de la legionelosis".

El passat mes de desembre l'ACCAC va realitzar una sessió informativa als seus associats sobre la implementació del decret per a la prevenció i el control de la legionel·losi de la mà d'Anticimex per ajudar a respondre els principals dubtes. 

Accés al document: Respuestas a las cuestiones más frecuentes formuladas en relación al Real Decreto 487/2022, de 21 de junio, por el que se establecen los requisitos sanitarios para la prevención y el control de la legionelosis

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes