El nou projecte de decret no anomena finalment la nova modalitat d'alberg turístic que s'havia anunciat i la substitueix pels establiments d'hostalatge.

03/08/2016

Per segona vegada s’ha publicat al DOGC l’edicte d’informació pública i audiència del projecte de decret de reglament de turisme de Catalunya. Aquest projecte de decret s’havia d’aprovar amb la Llei d’acompanyament de pressupostos. Atès que aquesta llei no va reeixir, i per tal de poder tirar endavant aquest decret, s’inicia un nou tràmit administratiu que obliga a sotmetre’l de nou a informació pública. Tot i que el decret ha estat treballat i consultat amb el sector, s'ha publicat al DOGC l'ampliació fins el 15 de setembre del termini d’exposició.

Els objectius d’aquesta nova regularització són racionalitzar i simplificar la normativa turística, a través d’un reglament únic de turisme que integrarà diverses disposicions normatives de caràcter reglamentari d’aplicació en matèria turística a Catalunya. També es vol ordenar i regularitzar l’oferta d’allotjament turístic en les seves diferents tipologies, així com possibles modalitats que poden aparèixer en un futur. D'altra banda, hi ha la voluntat de donar compliment al Pla Estratègic de Turisme, en l’àmbit de la modernització i actualització de la normativa turística existent.

Regulació i ordenació de noves modalitats d’allotjaments turístics

Amb el nou projecte de decret, el Govern regularitzarà i ordenarà les noves modalitats d’allotjament turístic. Com a novetat destacada hi ha una nova modalitat que fa referència als establiments d’hostalatge, que són establiments d’allotjament turístic que presten servei d’allotjament temporal en dormitoris (unitat d’allotjament que es pot comercialitzar per places en llits individuals).

En contra del que contemplava l'anterior projecte de decret, en aquesta nova versió no s'anomena la modalitat d'alberg turístic tot i que es mantenen les característiques i requisits necessaris en aquesta nova modalitat anomenada establiments d'hostalatge. Amb aquest canvi de denominació, es busca evitar la confusió amb els albergs juvenils, que disposen d'una regulació pròpia en l'àmbit de Joventut.
 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes