Amb aquests ajuts, el Departament d'Agricultura preveu generar una inversió de més de 23.000.000 d'euros en els territoris rurals Leader de Catalunya.

28/09/2018

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha convocat els ajuts destinats a l’aplicació del desenvolupament local participatiu Leader, en el marc de la operació 19.2 del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020, corresponents a l’any 2018, per un import total de 7.666.666 euros, com va publicar, dilluns, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), prèvia publicació de les bases reguladores el passat 8 d’agost. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el proper 17 d’octubre.
 
L’objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals, la creació i/o manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves, i estan adreçats principalment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.
 
Els ajuts destinats a aquesta quarta convocatòria 2014-2020 tenen caràcter de cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i aniran a càrrec d'una partida pressupostària del Departament, dotada amb un import màxim de 4.370.000 euros per a l’any 2020, la qual cosa suposa el 57% del finançament d’aquests ajuts. La resta, 3.296.666 euros, anirà a càrrec del fons FEADER, el que representa el 43% del finançament.
 
Amb els projectes d'inversió que es fomentaran amb els ajuts objecte d'aquesta nova convocatòria està previst generar una inversió de més de 23.000.000 € en els territoris rurals Leader de Catalunya, amb l'execució de més de 250 projectes que comportaran la creació de més 200 llocs de treball i la consolidació d'uns 1.000 més de manera directa.
 
Quant als llocs de treball també cal destacar que els proveïdors que han d'executar la inversió generada són empreses ubicades a Catalunya, majoritàriament en l'àmbit rural i, per tant, de manera indirecta també fomentaran la creació i consolidació de més Ilocs de treball durant l'execució dels projectes incentivats per l'ajut Leader.
 
La gestió dels ajuts s’exercirà amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local seleccionats pel Departament  per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader en les zones rurals de Catalunya.

Per a més informació, els socis de l'ACCAC es poden posar en contacte amb la consultoria Cunovesa, amb qui l'Associació té un acord de col·laboració
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes