Durant el temps lliure, els infants poden gaudir d'aficions i activitats de lleure. Aquestes van molt més enllà de l'entreteniment, són també font de molts beneficis per als nens i les nenes.

Són múltiples els beneficis de les activitats de lleure que es duen a terme durant el temps lliure dels teus fills i filles. És a dir, en moments de lleure com, per exemple, quan van de colònies, quan surten de l’escola, els caps de setmana a l'esplai o el cau o les vacances: 

1. Estimulen la participació socialel temps lliure és un bon moment per a la implicació dels nens en activitats ciutadanes, socials i cíviques. 

2. Consoliden la identitat cultural: és moment de viure la pròpia cultura i d’aprendre’n d’altres. A més, en el temps lliure es poden aprendre nous llenguatges d’expressió humana, com la música, la pintura, etc. 

3. Impulsen les relacions personals: és temps de trobar-se amb un mateix i amb els altres. En aquest, els nens i nenes descobriran les seves pròpies capacitats però també conviuran en grup. 

4. Afavoreixen la interiorització de valors humans: com la solidaritat, la llibertat, la generositat, la responsabilitat, el compromís o la cooperació. 

5. Compensa les desigualtats: ja que anivella els desequilibris socials. 


Com fer que els infants gaudeixin del temps lliure

D’aquesta manera, per animar els menuts de gaudir d’aquest temps:

1. Has d’orientar, guiar i exposar els teus fills a una gamma d’activitats variada perquè escullin una afició. 

2. Has de ser un observador i deixar que es desenvolupin per descobrir les seves habilitats i aptitud, no pas dirigir els teus fills durant el joc.

3. És positiu que facis propostes en l’espai de joc: els nens se senten incentivats per un racó de jocs on disposin de diversos materials lúdics i esportius. Serà també una manera d’anar descobrint les seves preferències. 

4. Acostuma’ls a concebre el temps lliure com un moment en què puguin fer coses que els vénen de gust. 

5. Comparteix aficions amb ells però no els obliguis a fer alguna cosa que no vulguin: No intentis que faci allò que no vol o allò que només t’agrada a tu. 

D’aquesta manera, contribuiràs a que els nens i nenes gaudeixin del seu temps lliure i que ho facin amb activitats que els aportin coneixement, valors i diversió. Dóna’ls suport i estimula’ls però sobretot, deixa que triïn i que tinguin, en aquest aspecte, autonomia i llibertat.

Potser t'interessa: Especial colònies escolarsEspecial colònies d'estiuEl joc, l'assència de les colòniesCom triar jocs i joguines?

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes