Prendrà més importància que mai, que infants i joves puguin tornar a la normalitat gaudint d’espais on compartir i conviure, tot participant en activitats de lleure i aprofitant d’oportunitats d’aprenentatge amb els seus companys en entorns a l’aire lliure i en contacte amb la natura.

30/03/2020

  • La interrupció del principal període d’activitat de cases de colònies i albergs fa perillar la continuïtat de molts llocs de treball i el futur de petites pimes i negocis familiars, que poden perdre fins a  tres quartes parts de l’activitat anual.

  • L’ACCAC demana el suport de l’administració i la corresponsabilitat de tothom per tal de procurar mantenir els compromisos contractuals d’escoles i entitats.

Les cases de colònies i albergs estan fent front també a la pandèmia del coronavirus Covid-19, amb les mesures de tancament decretades per les autoritats governamentals i amb la responsabilitat que pertoca en aquests moments per tal d’evitar la seva propagació. Des del 13 de març però, aquests espais educatius s’han vist abocats a un escenari incert tot just a l’inici del període de més activitat de l’any com és la temporada de colònies escolars.

L’ampliació de l’estat d’alarma ara també aplegarà la suspensió de les estades programades durant la Setmana Santa de les entitats de lleure del país. En total, un període que molt probablement veurà allargar el confinament a casa d’infants i joves. Després d’aquest període excepcional, caldrà per part de tothom recuperar la normalitat i, ara més que mai, prendrà molta importància que infants i joves puguin tornar a gaudir d’espais on compartir i conviure, participar de les habituals activitats de lleure i d’aprofitar oportunitats d’aprenentatge amb els seus companys, en entorns a l’aire lliure i en contacte amb la natura.

Des de l’ACCAC s’aposta perquè així pugui ser, i que les instal·lacions juvenils continuïn sent-hi, amb més força que mai, compromesos amb l’educació en el lleure. Però aquesta pandèmia els ha vingut a trobar en un moment clau on ja fetes les inversions en infraestructura i en recursos humans, es disposaven a encetar la seva principal temporada. És per això que moltes instal·lacions es veuen en una situació crítica que en fa perillar la seva continuïtat, doncs hauran perdut pràcticament en tres quartes parts les seves possibilitats d’activitat habitual anual.

Així, davant aquesta idiosincràsia d’un sector que en depenen un gran nombre de treballadors i, majoritàriament, són gestionades per petites pimes i negocis familiars, l’entitat valora que les mesures actuals de l’administració els hi seran insuficients. l’ACCAC també destaca que aquestes mesures estan sent de difícil accés, comportant una complexitat administrativa i de costos afegits major que la pròpia prestació a rebre.

De la mateixa manera, l’entitat demana el suport de l’administració i la corresponsabilitat de tothom per tal de procurar mantenir els compromisos contractuals d’escoles i entitats, tot i que impliqui diferir-los a un temps on puguin reprendre la normalitat perduda, tot cercant les imprescindibles fórmules que preservin els drets de cada u.

De ben segur que recobrar aquesta normalitat és ara l’objectiu de tothom, per això, i per procurar un futur engrescador i recuperat de les llibertats que ara en son negades a tots, especialment a infants i joves, les cases de colònies volen poder seguir, aportant la il·lusió, l’aprenentatge, l’experiència i la vivència que tant els monitors i monitores com tota la resta de personal estan preparats per tornar a oferir.

NOTA DE PREMSA

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes