Tot i les flexibilitzacions cal continuar mantenint les mesures de prevenció també als àpats per fer front a la Covid-19

12/05/2021

El Govern de la Generalitat ha decidit flexibilitzar algunes de les mesures contra la Covid-19 a causa de la situació estable en què es troba la pandèmia. Tot i això, és important no abaixar la guàrdia i seguir complint les mesures d’higiene establertes pel PROCICAT.

A part de les mesures obligatòries per a tots els sectors: mascareta, distància, ventilació i rentat de mans, és important continuar vetllant també per aquelles més específiques en l'àmbit de la restauració, informant i facilitant als usuaris l’obligatorietat del compliment de les mesures, també especialment en els moments dels àpats, tal com es determina en els Criteris per desenvolupar les activitats de lleure en el marc de la pandèmia de la Covid-19

  • Amb caràcter general, no estarà permès que les persones menors participants col·laborin en les tasques de cuina i servei del menjar. Els infants que per raons del projecte pedagògic realitzin tasques del tipus parar i desparar taula, o d’altres, ho faran exclusivament per al seu grup de convivència.
  • Els integrants d’un mateix grup de convivència poden seure junts en una o més taules, però cal mantenir la separació entre les taules de grups diferents. En el cas que en una mateixa taula hi hagi infants o joves pertanyents a grups diferents, caldrà deixar una cadira buida entre ells per garantir la distància.
  • El menjar se servirà sempre en plats individuals i no podrà ser compartit entre els infants i joves. S’evitaran els utensilis d’ús compartit (safates, cistelles de pa...), però es podran fer servir gerres d’aigua que seran servides pels monitors i monitores o un únic infant o adolescent responsable del mateix grup de convivència. 
  • Tampoc no es beurà directament de les fonts i cada participant portarà la seva pròpia cantimplora. 
  • Quan es facin excursions, també caldrà evitar que infants i adolescents comparteixin el menjar i utensilis (coberts, cantimplores...) que seran d’ús individual o d’un sol ús fets amb materials sostenibles pel medi ambient. Es recomana a les entitats que comptin amb material extra d’aquest tipus per afrontar pèrdues i trencament dels que portin les persones participants. 
  • En instal·lacions que permetin el dret d’ús a la cuina i aquesta hagi de ser utilitzada per més d’un grup, cal que sigui desinfectada després de cada ús. Caldrà establir un horari d’usos i un registre de neteges en el cas que es vulgui compartir una mateixa cuina entre grups que utilitzin una instal·lació amb dret a cuina.S’establirà com a normativa interna de l’activitat la prohibició que els participants col·laborin en les tasques de cuina.

A banda de les normes específiques de seguretat alimentària que sempre s'han de tenir present, en el dossier de formació de responsables de prevenció i higiene es fan tot un seguit de recordatoris que es pot consultar en aquest enllaç: Dossier Seguretat alimentària lleure. Sempre poden ser d'utilitat també les Mesures d'higiene per al sector de la restauració que conté informació aplicable a la seguretat alimentària en les activitats de lleure. 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes