La nova moratòria s'amplia fins al 30 de setembre d'aquest any.

26/06/2021

El Govern ha aprovat una nova pròrroga que eximeix d'exigir als socorristes la corresponent inscripció al ROPEC.  El decret llei publicat ahir, modifica la disposició transitòria setena de la Llei 3/2008, de 23 d’abril, de l’exercici de les professions de l’esport, de manera que s’amplia fins al 30 de setembre de 2021 el termini de suspensió del règim sancionador aplicable a determinades infraccions administratives respecte dels professionals del sector del salvament i socorrisme aquàtic.
 
Amb anterioritat s’havien establert successives suspensions del règim sancionador amb l’objectiu de donar temps als professionals de l’àmbit de l’esport a normalitzar la seva situació i inscriure’s al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC), de compliment preceptiu per a l’exercici de la professió, adequant-se, per tant, a la normativa vigent. Al mateix temps, durant aquests períodes l’Administració esportiva ha pogut posar en marxa tant els procediments reglamentaris per a la inscripció al ROPEC com oferir la formació necessària a l’efecte. 
 
Malgrat el gran nombre de professionals del sector concret de salvament i socorrisme inscrits en el ROPEC, que es comptabilitza en més de 8.000, no tots ells es troben en situació d’actiu com a socorristes o amb disponibilitat per actuar com a tals en aquesta propera temporada d’estiu 2021. En aquest context, no es podrien atendre totes les necessitats de socorristes previstes per la propera temporada, fet que posaria en perill la seguretat de les persones usuàries de les corresponents instal·lacions i platges del territori català.
 
Amb aquesta mesura d'ampliar fins al 30 de setembre de 2021 el termini de suspensió del règim sancionador aplicable als professionals del sector del salvament i socorrisme aquàtic, es pretén que durant aquest nou període de temps no s’apliqui el règim sancionador establert a la Llei 3/2008 i es doni més temps als socorristes per normalitzar la seva situació donades també les restriccions que ha generat la pandèmia de la Covid-19.

En relació a les obligacions sobre els servies de vigilància o salvament i socorrisme a les instal·lacions juvenils, recordar que si la piscina disposa d'una làmina d'aigua inferior a 200 m2, únicament cal la figura d'un vigilant amb les competències establertes al Decret 95/2000 de Salut, excepte quan els usuaris siguin d'una escola.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes