A les sortides i colònies, no es produeix cap modificació i els centres poden dur terme les activitats previstes en la seva programació general anual.

31/08/2021

El Govern va donar ahir a conèixer el Pla d’inici del curs escolar 2021-2022 en l’actual context de pandèmia, que suposarà que tots els centres educatius comencin el proper 13 de setembre les classes de forma presencial. El document, que ja ha estat enviat als centres educatius, ha estat explicat en una compareixença conjunta pel conseller d’Educació, Josep Gonzàlez- Cambray, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja.

El curs 2021-2022 serà completament presencial a totes les etapes i mantindrà els grups de convivència estable. Els centres s’organitzaran a través dels grups estables, com va passar el curs anterior. Aquest fet facilita la traçabilitat dels possibles positius que es donin, i per tant, permet una gestió precoç dels casos i dels seus contactes. Els centres educatius d’arreu del territori disposen des del passat mes de maig del Pla d’actuació davant la pandèmia, i el que avui han presentat els dos consellers és una revisió del pla, tenint en compte la situació epidemiològica actual, el calendari de vacunació i la variant Delta predominant.

Aquest document estableix les bases perquè el curs es pugui dur a terme amb les màximes garanties, i busca l’equilibri entre la protecció de la salut, la gestió correcta de la pandèmia i el dret a una educació de qualitat.

És l’última actualització, de finals d’agost, del protocol que es va publicar al maig. Els canvis respecte de l’anterior versió estan marcats de color blau i podeu consultar en el següent enllaç [Pla d'actuació per al curs 2021-2022 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per covid-19 (actualització d'agost de 2021)].

Així, respecte a les mesures ja presentades al maig s’introdueixen alguns canvis:

  • Al pati, dins del mateix grup de convivència estable, no cal dur la mascareta.
  • Les famílies podran entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries: si l'entrada al centre es fa pel pati l'alumnat podrà ser acompanyat per part de la família; es permet l’adaptació a l’educació infantil; i les reunions amb les famílies seran preferiblement virtuals –tot i que segons el context es pot valorar format híbrid amb totes les garanties-.
  • Es recomana iniciar les extraescolars a l’octubre, amb recomanació de 10 alumnes per grup i màxim de 15 si l’espai permet mantenir les distàncies de seguretat.
  • Les festes escolars es podran fer amb presència de les famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades.

Al Pla d'actuació, en el seu punt 5.8.3. sobre sortides i colònies, no es produeix cap modificació i els centres poden dur terme les activitats previstes en la seva programació general anual, pel que fa a sortides i colònies, amb les adaptacions que calgui, ateses les mesures de prevenció i seguretat sanitària, d'acord amb el Pla sectorial vigent (actualitzat al març 2021).

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes