D'una manera fàcil, les persones que ho desitgin poden tenir les dates escolars actualitzades amb el calendari públic de Google creat per l'ACCAC.

19/05/2022

Tal i com ja es va anunciar al febrer, el Departament d'Educació modifica el calendari escolar i avança l'inici del pròxim curs al 5 de setembreper tant el curs escolar 2022-2023 començarà el 5 de setembre al segon cicle de l'educació infantil i a l'educació primària.  El dia 7 de setembre serà l'inici de les classes a l'educació secundària obligatòria, el batxillerat, els cicles formatius de formació professional bàsica, de grau mitjà i superior. Així ho estableix el Departament d’Educació en el calendari escolar, que avui s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

El calendari també determina que el curs escolar acabarà el 22 de juny en educació infantil i primària i el 20 de juny en educació secundària obligatòria i batxillerat. Les classes dels ensenyaments de règim especial, les de la formació professional i les dels centres i aules de formació d'adults acaben d'acord amb la seva programació acadèmica. També s’estableixen les dates de les avaluacions extraordinàries de l’educació secundària obligatòria, entre el 15 i el 20 de juny, després de l’avaluació final ordinària.

Les vacances de Nadal el proper curs seran entre el 22 de desembre i el 8 de gener, ambdós inclosos. A Setmana Santa les classes s’aturaran entre el 3 i el 10 d’abril, ambdós inclosos. En el marc del calendari, els centres disposaran de 3 dies festius de lliure disposició que es podran fer repartits en els diferents trimestres i que no poden coincidir amb els d’inici i final de les classes i s’han de preveure en la programació general del centre.

Es manté l’horari a l’educació infantil, primària, secundària obligatòria i batxillerat.  Com a novetat aquest any es fixa una reducció de jornada d'una hora lectiva diària al segon cicle de l'educació infantil i primària a l'inici de curs, entre els dies 5 i 30 de setembre de 2022, ambdós inclosos. Aquesta reducció horària al mes de setembre ha de garantir, de totes maneres, el manteniment dels menjadors escolars amb activitats de lleure al migdia, prèvies a l'inici de l'activitat de lleure educatiu.

En relació a la reducció de jornada al setembre el Departament d'Educació  ha anunciat que acompanyarà els centres educatius en la gestió de l’organització de les activitats de tarda.  Els centres educatius organitzaran activitats de lleure educatiu durant les tardes, fins a cobrir l'horari habitual. Aquestes activitats seran finançades pel Departament i per tant gratuïtes per a tots els infants, i promouran el treball d’habilitats cognitives, socials i emocionals.

Les entitats que es podran contractar han d’estar sota el paraigües del projecte educatiu de cada centre, dins la programació anual i avalada pel Consell Escolar del centre, on hi ha representades les associacions de famílies. La gestió de la contractació del temps de lleure es farà des dels serveis territorials, contactant prioritàriament amb les empreses que desenvolupen el temps migdia, per donar coherència pedagògica, ja que el monitoratge coneix el projecte educatiu de centres, els espais i l'alumnat.

S’establirà en funció dels següents paràmetres:

  • Hores de prestació del servei: 20 hores -1 hora diària de dilluns a divendres-.
  • Ràtio de monitor/alumnes als centres ordinaris: 1 monitor per cada 16 alumnes.
  • Ràtio de monitor/alumnes en centres d’educació especial: 1 monitor per cada 4 alumnes.
  • Mínim de dos monitors per escola

El calendari escolar, sempre al teu abast 

L'Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC), en la seva voluntat de facilitar la feina a mestres, famílies, entitats i gestors de cases de colònies i albergs, posa a disposició un calendari públic de Google per tal que es puguin afegir les principals dates del calendari escolar català a la seva agenda. 

D'aquesta manera, es fa més senzilla la tasca de planificar activitats, colònies i sortides amb un calendari sempre actualitzat i consultable des de qualsevol dispositiu. 

Com afegir el calendari escolar al teu Google Calendar

D'una manera fàcil i automàtica, les persones que ho desitgin podran incloure les vacances, diades i festes més destacades del calendari escolar al seu Google Calendar i tenir les dates actualitzades. El procediment que s'ha de seguir per afegir-lo és molt ràpid i senzill: 

a) Clicant a l'enllaç i acceptant que s'agregui el calendari 

b) Clicant a l'enllaç i després el símbol + de la cantonada inferior dreta.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes