Totes les empreses, independentment de la seva dimensió, estan obligades a adoptar les mesures específiques per prevenir i donar resposta a les reclamacions d’assetjament sexual i per raó de sexe

27/05/2022

Totes les empreses, sigui quina sigui la seva dimensió, estan obligades a adoptar les mesures específiques per prevenir i donar resposta a les reclamacions d’assetjament sexual i per raó de sexe (article 33 llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes, i article 48 de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes). Això vol dir que totes les empreses, independentment de la seva mida, han de tenir un protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual. L’incompliment d'aquesta obligació pot donar lloc a la imposició de sancions per part de l'administració competent.

Previntegral, empresa de prevenció de riscos laborals ofereix les plantilles per poder elaborar el protocol d'assetjament i violència en el treball. L'entitat, té amb l'ACCAC un conveni de col·laboració per oferir un servei d'assistència tècnica i d'assessorament en matèria de preventiva. 

Des de Previntegral s'inclou aquest protocol en la prevenció contractada sense cap cost addicional. Els que ja són clients han rebut un correu amb les plantilles per poder elaborar el seu protocol. 

Un cop es disposi del protocol, caldrà mplantar-lo. La implantació és senzilla i consisteix en els següents passos:

  • Definir una política de tolerància 0 davant l’assetjament sexual, per raó de sexe, identitat, orientació sexual i conductes de violència en l’àmbit del treball. 
  • Escollir una persona de referència: l’empresa ha de designar una persona de referència, que serà qui atendrà i acompanyarà la persona que efectua la denúncia interna.
  • Formar la persona de referència: l’empresa ha de formar la persona de referència perquè conegui el protocol que s’implanta.
  • Difondre i aplicar el procediment: un cop fets els passos 1 i 2, l’empresa ha d’informar tots els treballadors de qui és la persona de referència i del contingut del protocol que s’ha de seguir.

La persona designada és aconsellable que realtizi una formació mínima. Aquesta formació també l'ofereix Previntegral o bé es pot realitzar a través de les propostes de PIMEC Formació.

Per tots aquells socis de l'ACCAC que encara no són clients de Previntegral, poden enviar un correu a [email protected] i es facilitarà el contacte amb l'entitat de prevenció.

 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes