Les cases de colònies participants d'aquesta primera fase d'instal·lacions d'autoconsum elèctric estalviaran una emissió de CO2 equivalent a la plantació de més de dos mil arbres

30/09/2022

El passat mes de març, l'ACCAC va impulsar una compra col·lectiva d'instal·lacions d’autoproducció d'energia solar fotovoltaica entre les cases de colònies i albergs associats, conscients d'una responsabilitat socioambiental que interpel·la a tothom i amb la voluntat d'avançar en procurar un desenvolupament de l'activitat del sector cada cop més sostenible.

Per dur a terme aquesta iniciativa, ha comptat amb la col·laboració de l'empresa especialitzada en projectes d'energia renovables Disolar. La proposta ofertada als associats contemplava tot el procés d’instal·lació, des del disseny i direcció del projecte d'autoconsum, el subministrament dels materials, així com el muntatge, posada en funcionament i legalització de la instal·lació d’autoproducció. El fet de realitzar la compra com a col·lectiu ha permès un abaratiment dels costos, sobretot en la compra del material. 

A dia d'avui s'han instal·lat 274 plaques en 9 de les instal·lacions associades, amb una potència de 114,02 KWp i una capacitat d'energia anual produïda de 171 MWh

En aquesta primera fase es preveu un estalvi anual de l’emissió de 45,52 tones de CO2 a l’atmosfera, que equival a haver plantat 2.091 arbres. 

Finalment, s'estan preparant continguts formatius per a la realització de tallers sobre sostenibilitat dirigits als usuaris de les cases de colònies en el marc del projecte Solar For Schools del qual Disolar és soci de referència a Espanya. 

Donat l'èxit d'aquesta primera campanya, s'està plantejant posar en marxa una segona compra col·lectiva per tots aquells socis que finalment no han pogut participar d'aquesta primera iniciativa.

Aprofitem també per recordar que la  proposta que ofereix DISOLAR a les instal·lacions associades a l'ACCAC també inclou:

  • Estudi de la factura elèctrica per tal de determinar possibles estalvis (potencia contractada, millora en la tarifa, etc.)
  • Estudi energètic i emissió del corresponent certificat d'eficiència energètica (incorporant la millora per a la instal·lació solar fotovoltaica). Obligatori per immobles de més de 500 m2.
  • La tramitació i legalització dels projectes.
  • Sol·licitud dels ajuts a l’autoconsum i a l’emmagatzematge amb fonts d’energia renovable, així com les possibles bonificacions de l'IBI a la població.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes