Els esports de neu no només són una activitat lúdica, sinó també un mitjà per poder treballar de forma interdisciplinar i aconseguir un aprenentatge global.

Els esports de neu, en les seves diferents variants, han experimentat un salt quantitatiu i qualitatiu en les últimes dècades, que els ha convertit en una pràctica popular en l'àmbit escolar. Avui en dia, a Catalunya, són moltes les escoles i instituts que organitzen colònies a la neu. 

Cada cop són més els docents que aposten per integrar el treball d'aquests esports entre els continguts de l'àrea d'Educació Física en un context natural i diferent com és la neu. Practicar l'esquí (sobretot en les seves modalitats alpina i nòrdica), i d'altres esports de neu com excursions amb raquetes, ofereix als alumnes la possibilitat d'interactuar amb l'entorn mentre fan exercici físic. 

En particular, l'esquí ofereix un ampli ventall de possibilitats en el pla educatiu. Es tracta d'una activitat molt completa, que combina el desenvolupament i benestar físic amb les sensacions d'emoció, diversió i llibertat en un entorn natural. A més, aquesta especialitat esportiva permet la participació de tots els infants i joves, ja que algunes pistes d'esquí estan adaptades per a persones amb necessitats educatives especials o amb alguna discapacitat. 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes