Les cases de colònies i albergs tindran el 12 de desembre l'oportunitat de conèixer estratègies per aprofitar millor els aliments i fer més eficients els seus menjadors.

28/09/2018

Només el sector de la restauració malbarata cada any a Catalunya unes 40.000 tones d’aliments. Diferents estimacions avaluen que el sector de la restauració desaprofita entre un 4% i un 10% dels aliments que compra. Això comporta greus conseqüències en el medi ambient, el clima i la salut pública. A més, la reducció del malbaratament alimentari té un efecte directe sobre els costos d’adquisició d’aliments. Es pot estimar que un establiment que serveixi uns 120 àpats diaris, llença uns 10 kg o 31 euros diaris que suposen, en termes anuals, uns 3.000 kg o uns 9.200 euros. 

Per aquest motiu, l’ACCAC i Serhs ofereixen la 6a Jornada Serhs, que aquest any tractarà sobre com aconseguir un millor aprofitament dels aliments amb mesures concretes per fer més eficients els menjadors de les instal·lacions juvenils. La jornada, gratuïta per als socis que s'hi inscriguin, se celebrarà el dia 12 de desembre a la casa de colònies El Xaloc i comptarà amb experts en la matèria.

Mesures legals que afecten el malbaratament alimentari, com són l’etiquetatge o la gestió de les deixalles; propostes concretes per preparar una auditoria de malbaratament i identificar, per exemple, si s’efectuen compres excessives, si el menjar es conserva adequadament, si es cuina eficientment o si se serveix massa menjar. Es tracta d’aconseguir reduir el malbaratament alimentari en les cuines de les instal·lacions tot aprofitant al màxim els recursos en benefici dels resultats econòmics, socials i ambientals.

L’ACCAC té clar que per aconseguir el repte de reduir el malbaratament d’aliments, la millora de la gestió dels residus i, per tant, l'eficiència en l'ús dels recursos cal augmentar la donació social i l’aprofitament segur del menjar per aconseguir efectes positius d'una economia circular en el medi ambient, el clima, la salut pública. Per això es necessita la col·laboració de tots els participants de la cadena alimentària, des del sector productiu, la distribució, la restauració, els consumidors, les entitats socials, els voluntaris i les administracions públiques. També de les cases de colònies i albergs.

Programa de l'acte i més informació:

 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes