El preu del menjador escolar continuarà costant 6,20 € a pesar que Educació havia anunciat que n'apujaria el preu.

06/10/2019

Malgrat que el departament d'Educació va anunciar que encariria el preu entre 10 i 20 cèntims per atendre les demandes de les empreses del sector que denuncien que és inviable pagar el cost dels aliments, el sou dels monitors i les activitas del migdia, aquest curs 2019-2020 el preu màxim d'un menú diari en un menjador escolar es manté en 6,20 euros, el mateix per desè any consecutiu.

 

Segons la resolució del departament, en aquests 6,20 euros a part del menjar també s'hi ha d'incloure "l'atenció directa a l'alumnat durant el temps de la prestació del servei de menjador i els períodes de temps anteriors i posteriors, des que s'acaben les classes del matí fins que comencen les de la tarda amb una durada màxima de dues hores i mijta en total" Per als comensals esporàdics el preu pot arribar a pujar fins a un 10% més i arribar, com a màxim, a 6,80 euros.

 

De fet, la decisió d'apujar el preu arribava enmig d'unes complicades negociacions amb la comunitat educativa i els municipis per al nou decret de menjadors, que al final es va encallar. El conseller d'Educació, Josep Bargalló, va dir que el departament estava esperant què passava amb la llei de contractes de serveis a les persones –coneguda com la llei Aragonès– per trobar la fórmula jurídica concreta –una llei o un decret llei– per aprovar la nova normativa de menjadors.

 

Mentrestant, aquesta nova congelació seguirà fent molt complicada la gestió econòmica dels menjadors i les condicions laborals dels seus professionals, la qual ja s'agreuja aquest mateix curs, doncs no s'ha acomplert el compromís del Departament amb les entitats negociadores del Conveni de Lleure a moure el preu màxim del menjador en la mateixa proporció que s’incrementessin els salaris dels monitors al llarg de 2019. Enguany es tancarà amb un increment salarial del 2,5% (1% al gener i 1,5% al setembre), però això no haurà servit per desencallar els 6,20 euros dels menjadors públics.

 

Font: Diari Ara

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes