El curs ens oferirà una panoràmica sobre l’abús sexual infantil que permeti entendre la dinàmica de l’abús, les dificultats de la revelació, els factors de risc i els de prevenció i protecció en l'àmbit del lleure.

Data: Dimarts, 28 de gener del 2020
Horari: de 9 h a 14 h
Durada: 5 h.
On: Alberg Can Roviralta (Hostalets de Pierola)
Data límit d'inscripció: 13 de gener

Preu soci: : 60,00 euros* / Preu no soci: 66,00 euros (IVA no inclòs)
*consultar descompte per al titular de la instal•lació associada

BONIFICABLE INSCRIPCIÓ

Objectiu

El curs ens oferirà una panoràmica sobre l’abús sexual infantil que permeti entendre la dinàmica de l’abús, les dificultats de la revelació, els factors de risc i els de prevenció i protecció. També ens permetrà desenvolupar eines per a l’actuació i la prevenció des de la vessant del lleure educatiu. 
Els objectius específics del curs són: 
- Entendre que és l’abús sexual 
- Saber que fer en el cas de rebre una revelació d’abús sexual
- Saber quins passos seguir en el cas de tenir uns sospita d’abús sexual 
- Conèixer el protocol marc de maltractament de Catalunya 
- Conèixer els recursos existents als quals ens podem dirigir en el cas de tenir una sospita d’abús sexual infantil.

Destinataris

Aquest curs s’adreça a gestors i treballadors de cases de colònies i albergs, així com responsables pedagògics o de monitoratge de les instal·lacions.  

Professorat

Formadors de la Fundació Vicki Bernadet, organització que treballa des de 1997 en l’atenció integral, prevenció i sensibilització dels abusos sexuals a menors comesos en l’àmbit familiar i de l’entorn de confiança de l’infant.  
La Fundació ha col·laborat amb la Direcció General de Joventut en el “Protocol de prevenció de l’abús sexual infantil en l’àmbit de l’educació en el lleure” i en la seva posterior revisió, coordinant l’equip de treball en el qual també ha participat l'ACCAC..

Contingut

1. Conceptualització i identificació de l’abús sexual infantil

En aquest punt es defineix l’abús sexual infantil i es donen estratègies per a poder reaccionar davant d’una revelació d’ASI i s’aborden temes com el desenvolupament psicosexual dels infants, les conductes inadequades, les conductes de risc i les possibilitats d’actuacions pedagògiques a implementar per part dels equips de monitoratge del lleure

2. Actuació davant l’abús sexual infantil des del món del lleure 

En aquest punt s’explicaran els circuits i protocols existents que s’han de seguir en el moment en el que es coneix o es sospita de la existència d’una situació d’abús sexual, tals com el Protocol Marc de maltractament. A la vegada, també es parla dels recursos existents als quals es pot requerir ajuda i/o assessorament.

3. Prevenció de l’abús sexual infantil
En aquest punt s'estableixen les bases formatives que ajudin a la detecció i prevenció de l’abús sexual infantil, així com a definir accions adequades per part dels responsables de les instal•lacions i d’equips de monitors per tal de prevenir l’ASI.

Observacions

- Avís per a les empreses que desitgin aplicar la bonificació: L’ACCAC no pot garantir la realització dels tràmits necessaris per a la gestió de les bonificacions davant la Fundación Tripartita si no pot confirmar la inscripció al curs amb una antelació mínima de 15 dies sobre la data d'inici prevista del curs.
- La inscripció al curs és una sol•licitud que no n'implica la seva confirmació.
- La inscripció es confirmarà per correu electrònic a l'assistent i es considerarà definitiva quan l’ACCAC rebi la documentació sol•licitada.
- Aquest curs no es realitzarà si no s’arriba a un mínim de places necessàries

 

Més informació a [email protected] - Tel. 93 412 14 37

 

INSCRIU-T'HI

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes