Les instal·lacions associades de l'ACCAC han celebrat la seva Assemblea General anual en què han pogut compartir qüestions importants per al sector.

24/02/2020

Les instal·lacions juvenils associades a l'Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC) han tingut una cita important a l'Assemblea General de l'entitat, que s’ha celebrat el 18 de febrer a la casa de colònies Castellnou-Dom Bosco, Castellnou de Bages (Bages).

L'Assemblea és el principal òrgan de presa de decisions dels socis de l'entitat. Per aquest motiu, totes les cases de colònies i albergs de l'ACCAC han estat cridats a participar en l'acte, que ha començat amb la presentació i aprovació de la memòria de gestió com dels comptes anuals del 2019.

Enguany s'han exposat totes aquelles qüestions que per a l’Associació són una prioritat a l'hora d’incidir i defensar els interessos dels seus associats, com ara l’aprovació definitiva de la proposta del nou reglament de Joventut i facilitar l’adaptació de les instal·lacions preexistents. L'entitat segueix treballant també per donar un nou impuls a les colònies escolars, i arribar a un acord en el conveni de lleure que aporti solucions a les relacions laborals en el sector. Al mateix temps, vetllar perquè es tingui en compte la veu del col·lectiu en relació a la regulació de la contractació pública en l’àmbit dels serveis a les persones, i en les futures regulacions sobre l’economia solidària.
 
D’altra banda, en l'assemblea s'ha posat de relleu el programa Digitalitza’t, amb accions que afavoreixen la millora de la gestió, canalitzant eines i recursos a través de la plataforma en línia de l'entitat. N'és un exemple, la nova funcionalitat de registre d’usuaris i comunicació a mossos, presentada en la jornada. Convençuts que la digitalització ja no és un repte de futur, sinó una necessitat de present, i que cal actuar per garantir uns estàndards de qualitat, l’ACCAC pretén ser facilitadora de la competitivitat i la transformació digital de les instal·lacions amb actuacions que acompanyin els associats en aquest procés de millora.

L'entitat també va pronunciar-se en relació a la situació d’emergència climàtica i la responsabilitat socioambiental que té el col·lectiu, tan en l'àmbit empresarial com associatiu, i de la necessitat de repensar el desenvolupament de la seva activitat en clau sostenible. És per aquest motiu que continuarà avançant en propostes i accions que facilitin la implementació de processos, cada cop més responsables i sostenibles, a l’activitat de les instal·lacions juvenils. Amb la premissa de tenir a favor el valor de la propia activitat de cases de colònies i albergs, les quals ja tenen les persones i el medi ambient al centre.
 

L'ACCAC és un projecte comú que es fa possible gràcies a la voluntat i la constància dels seus socis. Conscients de la importància del fet gremial, aquests professionals del món del lleure i de la gestió d'allotjaments treballen de forma conjunta per aconseguir el reconeixement i la divulgació de les colònies i dels valors educatius que transmeten. 

 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes