Durant l'estat d'alarma a causa de la pandèmia del Covid-19, els abonats a contractes de subministrament elèctric amb tarifes 3.0A, 3.1A i 6.1A que han hagut d'aturar la seva activitat poden baixar la potència contractada durant el període d'activitat afectada.

05/04/2020

Davant la greu afectació econòmica que suposen les mesures per frenar l'expansió del Covid-19, els abonats a contractes de subministrament elèctric amb tarifes 3.0A, 3.1A i 6.1A que han hagut d'aturar la seva activitat poden baixar la potència contractada durant el període d'activitat afectada. Un cop es recuperi el ritme normal, es podrà tornar a pujar la potència per tal de cobrir les necessitats de consum necessaries. 

Aquesta mesura, aprovada pel Reial Decret Llei 11/2020, permet no haver d'esperar per realitzar modificacions de la potència contractada, que en condicions normals és d'un any. La reducció de potència permet un estalvi important dels costos fixos a la factura mensual durant el temps en què els consums del negoci no justifiquen pagar per una potència que no s’està utilitzant. La mesura del govern també obliga a les distribuïdores a realitzar les modificacions de potència de manera gratuïta mentre segueixi en vigor l’estat d’alarma. Aquesta mesura de gratuïtat serà pels contractes d’empreses i persones donades d’alta al Règim Especial d’Autònoms.

JustaEnergia, amb qui l'ACCAC col·labora per millorar l'estalvi elèctric dels socis, pot realitzar les gestions necessàries per fer el canvi. JustaEnergia mantindrà l'oficina tècnica pendent d'informar a qualsevol soci de les opcions que més s'adeqüin. Per demanar el canvi de potència a JustaEnergia només caldria una factura actual del subministrament i omplir un formulari un cop fet l'estudi de la millor solució per a l'associat. Les feines d’estudi, tramitació i seguiment només es cobraran en funció dels estalvis, i un cop tornat a la normalitat.

A tenir en compte

Cal valorar quina és la potència mínima necessària tenint en compte els aparells elèctrics que seguiran estant en funcionament. Per altra banda, en cas de disminució de la potència contractada (i no de modificació, com podria passar pels casos de la tarifa 3.0A, 3.1A, 6.1A i superiors) si el punt de subministrament té més de 20 anys, en el moment de recuperar la potència inicial la distribuïdora pot sol·licitar un nou butlletí de la instal·lació elèctrica. Aquests butlletins els ha d’emetre personal electricista qualificat, i tenen un cost econòmic a tenir en compte (entre 100 i 200 euros).

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes