El Govern aprova una sèrie de mesures fiscals entre les quals hi ha l'ajornament de l'impost sobre les estades en establiments turístics de la temporada d'hivern 19 i estiu 20.

01/10/2020

El Govern ha donat llum verda al Decret Llei 33/2020, de 30 de setembre, de mesures urgents en matèria fiscal. El text incorpora un seguit d'actuacions que complementen d'altres aprovades durant la primavera, en el moment més àlgid de la pandèmia, amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats del conjunt de la ciutadania per l'excepcional situació econòmica marcada per una recuperació més lenta del que es preveia. En aquest sentit, el Decret llei introdueix algunes modificacions que afecten l'impost sobre estades en establiments turístics. 

En aquest sentit el Govern ha aprovat facilitar les liquidacions de l'impost sobre estades en establiments turístics. Així, els obligats tributaris de liquidar l'impost com són els titulars de l'explotació dels albergs juvenils, podran sol·licitar, excepcionalment, l'ajornament o el fraccionament del pagament de l'impost corresponent  - amb l'aplicació dels requisits, termes i condicions que estableix la normativa general tributària - a la temporada d'hivern del 2019 (de l'1 d'octubre del 2019 al 31 de març del 2020) i la d'estiu 2020 (de l'1 d'abril al 30 de setembre del 2020). 

Aquesta mesura complementa la ja aprovada pel Govern en el Decret Llei 6/2020, de 12 de març, segons la qual es donava una moratòria de la prestació de les autoliquidacions corresponents a la temporada d'hivern 2019-2020 i es fixava el període d'ingrés entre l'1 i el 20 d'octubre d'enguany. 

L'ajornament o fraccionament s'ha de demanar un cop feta la presentació telemàtica de l'autoliquidació. La sol·licitud s'ha de presentar a través del registre electrònic de l'Agència Tributària de Catalunya. En el formulari genèric disponible cal seleccionar el tipus de tràmit "Sol·licitud d'ajornament / fraccionament", tipus de document "Autoliquidació" i emplenar el número de document, que correspongui al número de justificant de l'autoliquidació presentada. 

Més informació: Agència Tributària de Catalunya 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes