Aprofita els nous ajuts del Programa MOVES III

04/06/2021

Des del passat mes d'abril està en vigor el Reial Decret 266/2021, de 13 d’abril, pel qual s’aprova la concessió directa d’ajudes a les comunitats autònomes i a les ciutats de Ceuta i Melilla per a l’execució de programes d’incentius lligats a la mobilitat elèctrica (MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu. Cada comunitat autònoma efectuarà la convocatòria corresponent en un termini màxim de 3 mesos, des de l’entrada en vigor d’aquest Reial Decret. A Catalunya encara pendent de la publicació de la convocatòria.

Aquests ajuts estan regulats per l’IDAE i, a Catalunya, l’ICAEN n’és l’òrgan gestor.

Cada comunitat autònoma efectuarà la convocatòria corresponent en un termini màxim de 3 mesos, des de l’entrada en vigor d’aquest Reial Decret.

A continuació us oferim un breu resum dels punts més destacats del Reial Decret:

Actuacions subvencionables 

Seran actuacions subvencionables les relacionades a continuació, que hauran de complir els requisits que s’estableixen en l’annex I:

  • Actuació 1: Adquisició de vehicles elèctrics "endollables" i de pila combustible.
  • Actuació 2: Implantació d’infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics.

Persones beneficiàries

  • Les persones físiques que desenvolupin activitats econòmiques.
  • Les persones físiques majors d'edat
  • Les comunitats de propietaris.
  • Les persones jurídiques.
  • Entitats locals i el sector públic institucional.

Quantia 

L'import de les ajudes a la compra de vehicles, en funció de la seva tipologia i del tipus de destinatari últim de l'ajuda, s'estableix en l'annex III del Reial decret. 

Per als particulars, autònoms o administració, aquests ajuts poden arribar fins als 7.000 € (9.000 € amb ferralla) en el cas de comercials de fins a 3.500 kg - categoria N1- fins als 4.500 € (7.000 € amb ferralla) i en el cas de vehicles de turismes - categoria M1.

Els imports d'ajuda anteriorment citats, es podran veure incrementats en un 10% (no acumulables entre si), en casos com adquisicions de vehicles turisme - categoria M1 -, per part de destinataris últims que siguin persones físiques discapacitades amb mobilitat reduïda i vehicle que s'adapti per la seva conducció per part de persones físiques empadronades en municipis de menys de 5.000 habitants. 

Així mateix i en el cas d'adquisició de vehicles nous, es podrà també incrementar l'import d'ajuts per a l'adquisició del vehicle subvencionable, en la quantia recollida en l'annex III, si el destinatari últim acredita la baixa definitiva en circulació d'un vehicle matriculat a Espanya. A més, han de complir els requisits indicats a l'Annex I. Aquest ajut resulta acumulable a l'increment del 10% d'ajuda recollit en els paràgrafs anteriors per als col·lectius descrits. 

En paral·lel a l'ajut a atorgar i en el cas d'adquisició de vehicles de categoria M1 i N1, s'exigeix a més als fabricants o punts de venda un descompte d'almenys mil euros en la factura de compravenda del vehicle.

Seran també actuacions subvencionables els sistemes de recàrrega de bateries per a vehicles elèctrics, tant d'ús públic com privat i en la modalitat d'adquisició directa. L'import de l'ajuda podrà arribar entre el 35% i el 60% del cost subvencionable depenent de la dimensió de l'empresa i si la situació és en municipis de menys de 5.000 habitants per empreses i ens públics amb activitat econòmica, recàrrega accés públic i P≥50kw o entre el 30 i 40% per empreses i ens públics amb activitat econòmica recàrrega accés privat o accés públic amb P<50Kw. 

El límit d'ajuda per autònoms (accés privat o públic) serà el que s'estableix al reglament de mínims. Per a persones físiques (accés privat) fins a 5.000 € / expedient. Per la resta de destinataris últims (accés privat o públic) fins a 8.000 € / expedient.  

S’inclou en l’annex III d’aquest Reial decret, per a cadascuna de les actuacions subvencionables.

Terminis

Sol·licitud:  Des de l’endemà de la publicació de la convocatòria i fins a esgotar el pressupost disponible per a aquesta actuació o, com a màxim, fins al 31 de desembre de 2023.

Règim reglat 

Es concedeixen els ajuts per ordre d’entrada de la sol·licitud.

Caràcter incentivador 

No seran subvencionables les actuacions iniciades amb anterioritat a la sol·licitud de l'ajuda.

Adjuntem l’enllaç web al Reial Decret 266/2021, on podeu consultar l’annex I (actuacions subvencionables), l'annex II (documentació que cal presentar amb la sol·licitud) i l’annex III (quantia de les ajudes).

Per a més informació podeu contactar amb ICAEN

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes