A partir de l'1 de gener de 2024 es podran acollir a la tarifa regulada també les micropimes amb una potència contractada menor o igual a 10 kW

14/06/2023

El Consell de Ministres ha aprovat el reial decret pel qual es modifica la metodologia de càlcul del Preu Voluntari per al Petit Consumidor (PVPC), la tarifa elèctrica regulada, a què estan acollits uns nou milions de consumidors, al voltant del 34% de tots els domèstics.

La nova fórmula de càlcul, que entrarà en vigor a partir de l'1 de gener del 2024, incorporarà parcialment els senyals de preu a llarg termini.

Amb aquesta reforma del PVPC es duu a terme una desindexació parcial dels mercats al comptat, en incorporar referències dels mercats de futurs. Aquesta incorporació dels futurs serà gradual: representaran el 25% el 2024, el 40% el 2025 i el 55% el 2026.

Les referències de preus dels mercats de futurs estaran integrades per una cistella de productes a termini amb un horitzó temporal diferent: el 10% correspondria al producte mensual, el 36% al producte trimestral i el 54% al producte anual.

La nova metodologia preservarà el senyal de preus horaris en mantenir el diferencial resultant de la cassació del mercat diari.

Finalment, en compliment de la Directiva 2019/944 de mercat interior d'electricitat, a partir de l'1 de gener de 2024, es podran acollir a la tarifa regulada llars i micropimes -que hauran de certificar la seva condició a través d'una declaració responsable- amb una potència contractada menor o igual a 10 kW.

Consulta la publicació al BOE del Real Decreto 446/2023, de 13 de junio, por el que se modifica el Real Decreto 216/2014, de 28 de marzo, por el que se establece la metodología de cálculo de los precios voluntarios para el pequeño consumidor de energía eléctrica y su régimen jurídico de contratación, para la indexación de los precios voluntarios para el pequeño consumidor de energía eléctrica a señales a plazo y reducción de su volatilidad.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes