Aquests són els passos administratius per instal·lar una estació de recàrrega

15/12/2023

La mobilitat elèctrica és un model de transport sostenible que creix de forma exponencial. Aquest creixement ha d’anar acompanyat de la construcció de la infraestructura de recàrrega d’accés públic adequada per proveir la demanda de tots els vehicles, ja sigui en estacions de servei, via pública o aparcaments. Per tant, cal agilitzar aquest procés de desplegament per tal d’afrontar el repte que s’aproxima durant els pròxims anys.

El document, publicat per l'Institut Català d'Energia, té la finalitat d’identificar els principals passos que una empresa privada ha de fer per sol·licitar els permisos i les autoritzacions a una administració pública per a la instal·lació d’un equip de recàrrega per a vehicles elèctrics en un sòl o una parcel·la de titularitat privada.

Aquest document recull els aspectes rellevants de la normativa vigent que afecten la simplificació administrativa, amplia la informació d’alguns apartats i detalla els tràmits a realitzar amb la companyia distribuïdora segons la potència sol·licitada. Els tràmits que cal dur a terme amb la companyia distribuïdora per demanar un nou subministrament o l’ampliació de potència són el pas en què, normalment, s’allarguen més els terminis dels projectes per posar en servei els punts de recàrrega.

La simplificació que proposa la nova normativa, la qual afecta directament els tràmits administratius que impliquen els ajuntaments, té un efecte directe sobre la reducció dels temps d’execució en els casos en què el client ja disposi de la potència necessària per instal·lar la nova infraestructura de recàrrega. En cas contrari, es recomana fer la sol·licitud de la potència elèctrica necessària amb la màxima antelació possible i fer una espera activa per evitar que l’expedient quedi encallat.

Podeu consultar el document al següent enllaç: Passos administratius per a la instal·lació d'una estació de recàrrega per a vehicles elèctrics a Catalunya

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes