Ofereix a tots els associats de l'ACCAC suport i assessorament per elaborar el protocol per garantir la igualtat de les persones LGBTI+

29/04/2024

Tal com ja us vam informar d'acord amb la Llei 4/2023, de 28 de febrer, per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGBTI+, la qual persegueix aconseguir la igualtat de tracte i d’oportunitats de les persones LGTBI+  a partir del 2 de març del 2024, aquelles empreses amb més de 50 persones treballadores hauran d’adoptar un conjunt planificat de mesures i recursos per tal d’aconseguir aquesta igualtat real i efectiva de les persones LGTBI+, que inclogui un protocol d’actuació per a l’atenció de l’assetjament o la violència contra el col·lectiu LGTBI+. Les mesures hauran de ser pactades a través de la negociació col·lectiva i acordades amb la representació legal de les persones treballadores. 

Per aquesta raó PIMEC, a través del seu Departament Jurídic, ofereix a tots els associats, suport i assessorament tècnic en l'elaboració d'aquest protocol. 

Per fer-ho el projecte té diferents fases que es fan de manera conjunta amb l'organització per tal de garantir l'eficàcia del Pla. 

Per començar, es fa una reunió inicial amb l’ens per tal de realitzar una detecció de les polítiques internes que es duen a terme en matèria de:

  • Característiques i estructura organitzativa
  • Cultura organitzativa
  • Polítiques de gestió de persones
  • Comunicació interna i externa

Posteriorment es fa una anàlisi de les dades recollides i estructuració de la informació per identificar les principals mesures a implementar que han de garantir la igualtat de les persones del col·lectiu LGTBI+.

Després es fa una reunió amb la representació sindical, en cas que n’hi hagi, per a negociar i prioritzar les mesures més adients a implementar i finalment es fa la redacció d’un informe amb una planificació de mesures que comptarà amb objectius concrets així com amb indicadors per al seu correcte seguiment.

Tots els socis de l'ACCAC, com a soci col·lectiu de PIMEC, poden beneficiar-se d'aquests serveis. 

Si voleu rebre més informació només cal omplir el següent formulari.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes