Inclou, a més, les empreses de fins a 250 persones treballadores com a noves beneficiàries del programa

14/05/2024

El Ministerio para la Transformación Digital y de la Función Pública ha publicat una darrera modificació de l'Ordre ETD/1498 /2021, de 29 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió d'ajudes del programa Kit Digital, per a la digitalització de mitjanes, petites empreses, microempreses i autònoms.

Amb la recent actualització de les bases, les empreses beneficiàries passen a segmentar-se en cinc grups, en comptes de tres. Al primer segment (I) s'integren les que tenen entre 10 i 49 empleats. Poden optar a un màxim de 12.000 euros. Les del segon (II), que inclou negocis que donen feina entre 3 i 9 empleats, poden sol·licitar fins a 6.000 euros. El tercer segment (III) abasta negocis de menys de tres treballadors. En aquest segment, els ajuts s'han elevat dels 2.000 als 3.000 euros. El segment IV és de nova creació i incorpora les empreses d'entre 50 i 100 empleats optant a una subvenció de fins a 25.000 euros. Per acabar, el segment V, també nou, que inclou les companyies d'entre 100 i 250 treballadors, podran rebre fins a 29.000 euros.


1.000 euros més d'ajuda per al segment de microempreses i autònoms/es

Amb la modificació de l'ordre de bases del Programa Kit Digital s'inclou un augment de la quantia de l'ajuda per a les empreses pertanyents al segment III, aquell compost per empreses d'entre 0 i menys de 3 empleats. Actualment, la quantia de l'ajuda és de 2.000 euros i passa a ser de 3.000 euros.

Aquest augment de l'ajuda tindrà caràcter retroactiu, és a dir, la podran sol·licitar aquelles empreses beneficiàries del segment III que ja l'haguessin demanat amb anterioritat i fins i tot si ja n'han consumit el bo digital, garantint així els principis d'igualtat de tracte, no discriminació i transparència.

La sol·licitud de l'ajut amb la nova quantia es podrà fer un cop s'hagi obert el formulari de sol·licitud al mes de juny. A partir d'aquell moment, les empreses del segment III poden sol·licitar l'ajut de 3.000 euros. Si ja n'ha estat beneficiari/ària, i vol sol·licitar l'ampliació de 1.000 euros, el procés serà molt senzill: només ha d'entrar al seu expedient, seleccionar el botó habilitat per fer-ho i signar aquesta conformitat. En aquest cas, la concessió és automàtica.

Nova solució: Lloc de Treball Segur

Amb aquesta modificació de l'Ordre de Bases, s'actualitza també el Catàleg de Solucions de Digitalització per a aquest segment III i es crea la solució "Lloc de treball segur" que inclou un dispositiu maquinari que ha de tenir integrat al producte i al preu, una llicència que compleixi els requisits establerts per a la categoria X, de Ciberseguretat, a més d'un encriptat/xifrat en repòs, que asseguri la privadesa de les dades i documents emmagatzemats al dispositiu.

Amb aquesta categoria es vol afavorir l'automatització de tasques, la gestió eficient de les dades i la comunicació fluida. L'objectiu és millorar la productivitat i competitivitat d'aquest segment en un entorn segur.

La quantia màxima subvencionable per a aquesta solució és de 1.000 euros, i són subvencionables ordinadors portàtils o ordinadors de sobretaula nous, que hauran de complir uns requisits mínims quant a emmagatzematge, processador, memòria RAM, sistema operatiu, entre altres requisits que recull al complet l'Ordre de Bases i que a més es poden consultar a la web www.acelerapyme.es.

Amb l'objectiu de continuar contribuint a fer que les microempreses i autònoms/es continuïn el seu procés de transformació digital, les que resultin beneficiàries de l'ajuda d'aquest segment per primera vegada, ja disposant dels 3.000 euros, i que vulguin implantar la solució de lloc de Treball Segur, hauran de combinar-la amb una altra solució addicional de les que inclou el Catàleg.

Les mitjanes empreses, noves beneficiàries del Programa

En aquesta modificació s'inclouen a més les empreses mitjanes com a noves beneficiàries de l'ajuda de Kit Digital i s'estableixen dos nous segments en funció del nombre d'empleats. D'una banda, el segment IV, que estarà format per empreses d'entre 50 i menys de 100 empleats la quantia de l'ajuda dels quals serà de 25.000 euros i, de l'altra
parteix, el segment V compost per empreses d'entre 100 i menys de 250 empleats per als quals el bo digital serà de 29.000 euros.

La sol·licitud per a mitjanes empreses es podrà realitzar una vegada es publiqui la convocatòria corresponent i posteriorment s'obri el formulari de sol·licitud. Està previst que sigui el darrer trimestre de l'any 2024.

Programa Kit Digital

El programa Kit Digital d'AceleraPyme és una iniciativa del Govern espanyol que té com a objectiu subvencionar la implantació de solucions digitals disponibles al mercat per aconseguir un avenç significatiu en el nivell de maduresa digital de pimes i autònoms. Les solucions digitals que proporciona el Kit Digital estan orientades a les necessitats de les petites empreses, microempreses i treballadors autònoms, que pertanyin a qualsevol sector o tipologia de negoci. 

Pots consultar totes les convocatòries i novetats que hem vingut publicant a través de l'etiqueta AJUTS del nostre portal. Entrades com la darrera convocatòria del Kit Digital per a societats civils i professionals o sobre l'ampliació fins al 31 de desembre del 2024 del termini per poder sol·licitar les teves ajudes.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes