Si la piscina disposa d'una làmina d'aigua inferior a 200m2, únicament cal la figura d'un vigilant amb les competències establertes al Decret 95/2000 de Salut, excepte quan els usuaris siguin d'una escola.

01/06/2018

La llei 7/2015 de l'execici de l'esport va quedar ampliada l'any passat per l'article 222, que modifica les formacions contemplades en el Decret de Salut que regula el salvament i el socorrisme aquàtic i invalida als socorristes que no disposin d'un títol específic o certificat de dos anys d'experiència. Sí que poden exercir de socorristes els professionals que hagin cursat grau mitjà i realitzat pràctiques de salvament en piscines (més 125h) o platges (més 150h). A més, la norma afegeix que caldrà inscriure's al Registre de Professionals de l'Esport perquè sigui apte. 

Per tant, actualment per poder accedir a una plaça de socorrista en instal·lacions aquàtiques s’ha d’haver regularitzat la situació mitjançant el procediment establert a la Llei 7/2015 o bé disposar d’un Certificat de professionalitat de socorrista en instal·lacions aquàtiques (procediment d’acreditació de competències de socorrista aquàtic en piscines); d’una Qualificació professional; d’una Homologació de títol; o bé haver cursat un Cicle inicial de salvament i socorrisme o una de les formacions emeses per la Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme anteriors al 15 de juliol de 1999.

Cal tenir en compte que la professió regulada i que ha de complir amb la normativa anterior és la de Socorrista. Existeix també la figura del Vigilant, que queda recollida en el Decret de Salut i que, en el cas de piscines de làmina d’aigua superior a 200m2, pot exercir sempre que estigui acompanyat com a mínim d’un socorrista degudament acreditat. Cal recordar també que la normativa explicita que, quan la piscina disposa d’una làmina d’aigua inferior a 200m2, únicament cal la figura d’un vigilant amb les competències establertes al Decret 95/200 de Salut, malgrat que des del Consell Català de l’Esport aconsella sempre la figura del socorrista acreditat. Hi ha l'excepció, però, quan els usuaris són d'una escola ja que en aquest cas sempre cal un socorrista i no serveix que hi hagi només un vigilant.

Podeu consultar el quadre amb el detall de la normativa per tipus de piscina:  Potser t'interessa: A les colònies, gaudim d'un bany segur

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes