La Generalitat podrà començar a oferir tràmits exclusivament pel canal electrònic a persones jurídiques i altres col·lectius quan es donin els requeriments necessaris.

04/03/2019

El DOGC de 20 de febrer de 2019 publica l’Ordre PDA/20/2019 sobre les condicions per a la posada en funcionament de la tramitació electrònica. L’objecte d’aquesta ordre és determinar les condicions per establir l’obligatorietat de relacionar-se per mitjans electrònics amb l’Administració per als col·lectius de persones jurídiques i entitats sense personalitat jurídica, els qui exerceixin una activitat col·legiada i altres col·lectius de persones físiques que per, la seva capacitat professional o activitat econòmica, estan en disposició de relacionar-s’hi exclusivament per aquest canal.
 
El desplegament de l’Administració digital té un gran impacte en l’activitat econòmica i és un element imprescindible per afavorir la competitivitat ja que millora l’eficiència i l’eficàcia en la tramitació dels procediments administratius adreçats a aquests col·lectius. Per aquest motiu, l’Administració de la Generalitat té com un dels objectius prioritaris d’aquesta legislatura impulsar la creació i el desenvolupament dels serveis i tràmits digitals dirigits a aquesta activitat.
 
Una de les properes fites per a la consecució de l’administració digital, és la la plena entrada en vigor de la Llei 39/2015 de procediment administratiu comú de les administracions públiques el 2 d’octubre de 2020. L’Administració de la Generalitat ja té a punt un gran nombre de tràmit, serveis i eines necessàries per a la tramitació digital i, amb aquesta ordre publicada avui, fa possible avançar en aquestes innovacions.
 
Segons es preveu, l’Administració de la Generalitat pot començar a oferir un tràmit o diversos tràmits exclusivament pel canal electrònic, establint les garanties necessàries per tal que la ciutadania conegui les condicions i informacions necessàries per a aquest tramitació a la Seu Electrònica de l’Administració de la Generalitat.
 
En data 31 desembre de 2018, el nombre total de tràmits que la Generalitat ofereix a la ciutadania és de 1.729 i d’aquests, 1.076 (el 62%) poden iniciar la seva tramitació electrònicament. En concret, en la plataforma de tramitació GSIT-PICA el volum de sol·licituds rebudes el 2018 ha estat de 992.167. Amb la publicació d’aquesta Ordre es pretén incrementar aquestes xifres i incrementar el volum de sol·licituds pel canal electrònic en els tràmits adreçats a les persones jurídiques i altres col·lectius obligats
 
Sistema de notificacions electròniques
 
El DOGC de 20 de febrer inclou també una altra ordre sobre administració electrònica, l’Ordre PDA/21/2019, amb què es determina el sistema de notificacions electròniques de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i del seu sector públic.
 
S’hi estableix que el sistema de notificació electrònica de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i el sector públic és la compareixença de la persona interessada a la Seu electrònica, és a dir, que l’accés al contingut de la notificació, i la seva acceptació o rebuig, dels quals en queda constància, té lloc a través de la Carpeta ciutadana de la Seu electrònica.
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes