Ja es poden sol·licitar els ajuts a canvi de desballestar un cotxe de més de 10 anys.

28/05/2019

Ja es poden sol·licitar els ajuts del programa MOVES per fomentar la mobilitat sostenible. Són un ampli ventall de subvencions on s’inclouen ajuts per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, sistemes de préstec de bicicleta elèctrica i mesures de plans de mobilitat d’empreses. Adreçats al ciutadà, destaquen els ajuts destinats a l’adquisició d’un vehicle elèctric. En total, s’hi destinaran gairebé 7,3 milions d’euros.
Compra de vehicles elèctrics
En el cas concret de la compra d’un turisme elèctric per part d’un particular es podrà optar per:
  • 5.500 euros per a un turisme elèctric amb autonomia a partir de 72 quilòmetres.
  • 2.600 euros per una autonomia entre 32 i 72 quilòmetres.
  • 1.300 per un vehicle amb una autonomia menor de 32 quilòmetres.
L’ajut s’incrementarà en 750 euros si s’ha d’adaptar a persones amb mobilitat reduïda i en 500 euros per a vehicles de més de 5 places per a famílies nombroses.
A més, cal desballestar un turisme  de més de 10 anys o una furgoneta lleugera de més de 7 anys, amb l’ITV en regla.
 
Cada ciutadà podrà sol·licitar un ajut per a un vehicle, mentre que les empreses i administracions podran sol·licitar-los per a un màxim de 30 vehicles per beneficiari.
 
El termini de la sol·licitud acaba quan s’esgoti el pressupost. El concessionari pot orientar al comprador, però l’ajut l’haurà de demanar el beneficiari.
 
Xarxa de recàrrega ràpida
 
A banda, l’administració destinarà 864.000 euros a culminar la xarxa ràpida de recàrrega elèctrica a les carreteres catalanes, amb l’objectiu que tot el territori disposi, a un màxim de 30 quilòmetres, d’una estació que permeti carregar fins a 120 quilòmetres en menys de mitja hora.
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes