Un espai on s'ha compartit els reptes de futur del sector i identificat aquells elements que es poden treballar com a col·lectiu.

15/02/2018

Les instal·lacions juvenils associades a l'Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya(ACCAC) han tingut una cita important a la seva Assemblea General, que s'ha celebrat el 13 de febrer a la casa de colònies El Xalió a Sant Miquel de Campmajor, Girona.
 
L'Assemblea és el principal espai de participació i decisió dels socis de l'entitat. Per aquest motiu, totes les cases de colònies i albergs de l'ACCAC han estat cridats a participar en l'acte, que ha començat amb la presentació, i aprovació per unanimitat, tant de la memòria de gestió com dels comptes anuals del 2017. Amb una àmplia assistència, l'Assemblea també ha estat el moment de debatre i acordar les principals línies estratègiques i accions de l'entitat de cara a aquest any. Propostes com el programa de suport a la gestió: Digitalitza't, canvis substancials de la presència de l'entitat a la xarxa o qüestions més d'acció política com són el futur nou reglament d'instal·lacions i reivindicar un pla de suport global pel sector. Un dels moments més interessants i enriquidors ha estat el debat sobre com continuar treballant per tal de propiciar el millor marc possible pel desenvolupament de les colònies escolars, convençuts de la importància d'aquesta gran oportunitat educativa per a tots els infants i de llarga tradició al nostre país.
 
Amb una perspectiva més de futur, en el transcurs de la jornada també va haver-hi temps per una dinàmica participativa sota el títol 'Reptes i oportunitats de futur del sector de les instal·lacions juvenils', conduïda amb expertesa per professionals externs. A partir de l'exercici d'imaginar-nos el sector d'aquí a 15 anys, es van dibuixar idees i reptes emmarcats en quatre grans àmbit en els que es va agrupar el debat: el mateix equipament (adaptació, sostenibilitat, valor patrimonial), les activitats i serveis que s'organitzaran (tipologia d'activitats, destinataris, qualitat, innovació), la vinculació amb l'entorn i el territori (preservació, riscos ambientals, treball en xarxa, oportunitats de l'entorn, motor econòmic, etc) i la gestió dels recursos humans i dels subministraments, imprescindibles per un bon funcionament (formació, condicions laborals, temporalitat, gestió, relleus, compra col·lectiva, de proximitat, etc).
 
Al mateix acte, es va fer palès amb l'ampliació de la seva junta directiva, de la vigència del compromís dels socis amb el projecte i amb l'entitat. S'incorporen 5 nous membres a l'equip de 6 persones que es mantenen de l'actual junta.
 
Des de 1986 l'ACCAC treballa per al reconeixement i la divulgació de les colònies i els valors educatius que transmeten. Exercint d'interlocutor i defensant els interessos del col·lectiu de les cases de colònies i albergs. A més, l'Associació proporciona assessorament, serveis i suport als seus associats per tal de continuar esdevenint un recurs important i de qualitat per a l'àmbit educatiu.
 
L'ACCAC té 85 d'instal·lacions associades, amb tarannàs molt diversos, configurant una rica pluralitat que permet una àmplia oferta de serveis i experiències per a escoles, entitats de lleure, associacions i grups de famílies i d'amics.
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes